U Baru počeo košarkaški kamp Nikole Vučevića

"Ako djeca budu zadovoljna, biću i ja", istakao je Vučević
668 pregleda 1 komentar(a)
Kamp Nikole Vučevića, Foto: Kamp Nikola Vučević
Kamp Nikole Vučevića, Foto: Kamp Nikola Vučević
Ažurirano: 15.06.2018. 15:09h

Po uzoru na kolege iz NBA lige Nikola Vučević, as Orlando Medžika i reprezentativac Crne Gore, u Baru je pokrenuo je prvi košarkaški kamp.

Čak 60 dječaka uzrasta od 12 do 15 godina koji su imali privilegiju da budu dio projekta danas su na terenima hotela "Sidro" upijali savjete Vučevića o "kraljici igara".

Naš as je kazao da je već duže vrijeme razmišljao o organizaciji kampa, ali da zbog obaveza u NBA ligi to ranije nije bilo moguće...

"Ovaj kamp sam najviše organizovao zbog djece da im pomognem na najbolji mogući način. Meni je posebno drago što sam kamp uspio da organizujem u Baru. Cilj je da djeca još više zavole košarku. Dosta njih već trenira, neki su počeli, pa se nadam da će kroz upoznavanje raznih gostiju, treninge, nagradne igre još više zavoljeti košarku", rekao je Vučević.

Plan rada sa polaznicima kampa biće raznovrstan.

"Svaki dan će biti jedan period gdje će djeca raditi individualno - na šutu, dodavanjima, odbrani..., svemu što je potrebno za košarku. Biće tu dosta i takmičenja - "pet na pet", gdje ćemo djecu podjeliti u nekoliko ekipa. Takođe, takmičenja u šutu i "skil čelendžu" po uzoru na NBA ol-star", rekao je Vučević.

Dolazak na kamp najavili su Bojan Dubljević, Aleksandar Pavlović i Vladimir Radmanović. Za posljednji dan kampa najavljen je i gost iznenađenja...

"Drago mi je što će djeca imati priliku da razgovaraju sa njima, slikaju se, da nauče nešto. Svako od gostiju će učestvovati na treninzima, da im pokaže ponešto. To će za njih biti lijepo iskustvo. Ako djeca budu zadovoljna, biću i ja", istakao je Vučević.

Sa djecom će na terenima hotela "Sidro" raditi treneri Igor Đaletić, Dragan Radović, Petar Mijović, Ranko Čarapić, Aleksandar Matović, Radovan Pešić, Stefan Peković, Vanja Cernivec...

Polaznici kampa nisu krili oduševljenje učešćem...

"Mislim da je ovaj kamp u Baru pun pogodak. Upoznajemo se sa djecom iz cijele Crne Gore, družimo se, treniramo... Imao sam tu čast da upoznam Nikolu Vučevića i pitam ga o njegovoj karijeri, i dao mi da neki savjet u vezi košarke", kazao je Matija Spičanović.

"Veoma sam zadovoljan. Stičemo nova iskustva, već sam upoznao dosta prijatelja. I još više učvrstio neka prijateljstva sa djecom koje znam iz drugih klubova, gradova. Upoznao sam se i sa Nikolom. Bilo je malo treme kada upoznajete takvog igrača, ali dobro, to je normalno", ističe Vladimir Sudar.

Kamp će trajati od 15. do 17 juna, a Vučević je kazao da je plan da se kamp u Baru održava i narednih godina.

Bonus video: