Radonjić: Nadam se dobrom meču i pobjedi

"Momci su zdravi, spremni dočekujemo Lukoil i nadam se da ćemo pružiti puno bolju partiju nego što smo do sada", objasnio je strateg "plavih"
1 komentar(a)
Aleksa - Dejo, Foto: Savo Prelević
Aleksa - Dejo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2012. 14:53h

Nakon dva šokantna poraza od Cibone i Bilbaa, košarkaši Budućnost Volija su u duelu sa Širokim pokazali karakter.

Gledajući uopšteno u „Peceri” su odigrali dobru utakmicu, a sve je nagrađeno četvrtim trijumfom u ABA ligi.

Pobjeda protiv šampiona Bosne i Hercegovine bila je injekcija stimulansa za „plave” pred sutrašnji duel sa Lukiol Akademikom u 2. kolu Evrokupa.

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši selektor Makedonije Marin Dokuzovski je blagi favorit u ovom duelu.

Bugari su protiv Šarlroe pokazali visok kvalitet i Podgoričane čeka izuzetno težak zadatak.

"Pobjeda u Širokom sigurno puno nam znači. Imali smo po opštoj ocjeni jednu dobro izdanje u Španiji i izgubili ne u jednoj nesrećnoj, već, rekao bih, nevjerovatnoj završnici. Poslije toga uslijedila je, za mene, očekivana reakcija u Širokom, jer smo dobro radili i ekipa je pokazala karakter. I u tom meču pokazali smo određene slabosti koje su meni jasne ne samo sada, već su bile jasne i prije početka sezone s obzirom na način na kako je formiran tim. Momci su zdravi, spremni dočekujemo Lukoil i nadam se da ćemo pružiti puno bolju partiju nego što smo do sada. Nadam se da ćemo protiv jednog kvalitetnog protivnika, jačeg od nekih protiv kojih smo igrali u ABA ligi, da odigramo dovoljno dobro da ih savladamo”, kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Ambicije Lukoil Akademika su bile plasman u Evroligu, ali je na kvalifikacionom turniru u Italiji bolji bio Kantu. Sada su sve misli usmjerene ka što boljem rezultatu u Evrokupu.

"Poslije sedmice teških mečeva, putovanja i opterećenja, sada nas čeka sljedeći protivnik iz Bugarske tim koji je sastavljen da pokuša prođe kvalifikacije za Evroligu. Tim je sastavljen da sve ambicije sprovode kroz Eurokup, jer domaće takmičenje nije adekvatno njihovom kvalitetu. Sve ambicije su usmjerene ka boljem rezultatu u ovom takmičenju. U timu ima pet Amerikanaca, uz nekoliko bivših i sadašnjih reprezentativaca. Pokazali su visok kvalitet protiv berlijske Šarloe na domaćem parketu. Za nas je to dobra prilika da odigramo interesantan meč i da pokušamo da pariramo objektivno visokom kvalitetu. Ovo je utakmica koja može već u ranoj fazi da odredi plasman u narednu fazu. Lukoil će, zbog ambicija, željeti da u Podgorici završi posao, a mi ćemo se truditi da pružimo dobru partiju i pokušamo da ga savladamo”.

Kada se povede priča o pojedinačnom kvalitetu bugarskog šampiona, strateg "plavih” napominje da se radi o fizički dominantnim igračima.

"Praktično na svim pozicijama imaju Amerikance. Tu je interesantan mladi igrač Božidar Avramov, potom iskusni Todor Stojkova, koji je godinama na svojim plećima držao selekciju Bugarske. Na pozicijama tri i četiri su igrači sa velikom moći u fizičkom statusu i kvalitetom koji je iznad ekipe Lukoila. Bekovi Tomas Masamba i Brendon Hit su nama poznati, jer smo igrali protiv njih. Neće biti jednostavno jer imaju kvalitet koji im omogućava da igraju u oba pravca na visokom nivou. Nisu slučajno njihove ambicije visoke, a pokriće za to imaju. Pokazali su to protiv Šarlroe”, zaključio je Radonjić.

Popović: Dobro smo se pripremili

Reprezentativac Crne Gore Aleksa Popović cijeni bugarski tim, ali se nada trijumfu svog tima.

"Poslije dva nesrećno izgubljena meča savladali smo Široki i podigli samopouzdanje. Lukoil je odliča ekipa koja je u prvom kolu pobijedila belgijskog predstavnika velikom razlikom. Biće teško, ali igramo na domaćem terenu, dobro smo se pripremili i ukoliko nam se ukaže prilika za pobjedu, iskoristićemo je na najbolji način”, objasnio je Popović.

Ivanov još nije fit

Bugarin Pavlin Ivanov još nije debitovao za „plave” u zvaničnom meču, a razlog za to je povreda koju vuče već duže vrijeme.

"Pavlin ima vrlo, vrlo specifičnu povredu koja ga onemogućava da bude u trenažnom procesu na maksimalnom nivou već duže vrijeme. U posljednjih nekoliko dana to je nešto malo bolje, ali dugo je van trenažnog procesa. Polako se oporavlja, ali moramo biti oprezni jer se radi o mladom igraču. Nastojaćemo da ga u najbržem mogućem roku uvedemo u tim ukoliko bol bude manja kako se to očekuje. Nadam se da će brzo biti spreman da igra”, objasnio je Radonjić.

Dokuzovski: Domaćin je u prednosti

Marin Dokuzovski, doskorašnji selektor Makedonije, na klupi Lukoil Akademika je od ljeta prošle godine.

Već u prvoj sezoni osvojio je duplu krunu, a pred večerašnji meč ističe da će biti teško, jer “plavi” igraju agresivnu odbranu na koju njegovi igrači nisu navikli.

“Vrlo dobro znam Budućnost i crnogorsku košarku, jer sam sa ovih prostora. Moji igrači nisu navikli da igraju jake, čvrste utakmice kakve igra Budućnost, koja ima mladu ekipu. Igraju dosta brzo i sigurno je da ćemo imati velikih problema. Ipak, pokušaćemo da se suprotstavimo na pravi način, jer kada igrate na strani nemate šta da izgubite. Možda je i mali pritisak na domaćinu, ali mislim da je Budućnost favorit jer igra na svom terenu”, rekao je Dokuzovski.

Bonus video: