Vitkovac: Da pokažemo karakter

"Kvalitet sigurno imamo, ostaje da to pokažemo na terenu", jasan je krilni centar Čedomir Vitkovac, najiskusniji igrač Budućnost Volija
63 pregleda 0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2012. 10:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Široki Brijeg - Nakon tri i po sata ugodne vožnje, ekspedicija Budućnost Volija juče u ranim popodnevnim satima stigla je u Široki, gdje će večeras protiv istoimenog domaćina odigrati meč 8. kola ABA lige.

“Plavi” će u duelu sa šampionom Bosne i Hercegovine tražiti lijek nakon dva šokantna poraza, prvo od Cibone prošle subote u “Morači”, a potom i u srijedu protiv Bilbaa na startu Evrokupa. Evidentno je da je ekipa psihološki uzdrmana posljednjim neuspjesima, ali i motivisana da pruži dobru partiju i da to izdanje krunišu osvajanjem dva boda u dvorani “Pecera”.

Ekipa Ivana Velića do sada je odigrala četiri meča pred svojim navijačima. Na premijeri je poražena od Igokee, a potom su ostvarene pobjede u duelima sa Solnokom, Krkom i Zadrom. Široki iz meča u meč igra bolje, što je dobra opomena za Podgoričane.

"Izuzetno važan meč za nas, prije svega kada su u pitanju bodovi, ali i povratak u život u ABA ligi. Široki je uvijek nezgodan rival, posebno na svom terenu. Nema sumnje da neće biti nimalo lako, ali vrijeme je da pokažemo karakter na gostujućem terenu. Kvalitet sigurno imamo, ostaje da to pokažemo na terenu", jasan je krilni centar Čedomir Vitkovac, najiskusniji igrač Budućnost Volija.

Za duel sa Širokim može se reći da je prekretnica za “plave”. Pobjeda vraća na pravi put, dok poraz, o kome niko ne razmišlja, donosi još veću rezultatsku krizu.

"Nije lako poslije dva ovakva poraza, ali ako izvučemo pouke može biti dobro pred duel protiv Širokog. U Bilbau smo igrali mnogo bolje nego u duelu sa Cibonom, a ako prikažemo isto izdanje, ne računajući posljednjih pet minuta, možemo se nadati dobrom rezultatu u ovom susretu, ali i u onim duelima koji slijede. Nadam se da ćemo uspjeti psihološki da se podignemo i da ćemo odigrati dobar meč", optimista je Vitkovac.

Talentovani plej Nikola Ivanović u “Bilbao areni” je odigrao najbolji meč sezone, ali je sve to palo u zaborav nakon neuspjeha. Pred gostovanje u Širokom, svjestan je težine zadatka koji očekuje saigrače i njega.

"Uvijek je u Širokog teško igrati, jer je atmosfera specifična, “težak” je teren za gostujuće ekipe. Međutim, ako odigramo dobro i slavimo, donekle ćemo nadoknaditi izgubljene bodove u duelu sa Cibonom. Pokušaćemo da pružimo maksimum u ovom trenutku, mada treba imati na umu da igramo sa izuzetno kvalitetnom ekipom. Široki je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da zna da igra, a potvrda toga je i podatak da su bili blizu trijumfa u duelu sa Partizanom u “Pioniru”. Nema sumnje da nas očekuje izuzetno težak zadatak".

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine je poznat kao “negostoljubiv” domaćin, jer su i najjače ekipe teško osvajale bodove. Međutim, taj podatak je dodatni motiv za Budućnost Voli.

"Svih proteklih sezona, ABA liga je bila, tako da kažem, domaćinska. Bilo gdje na gostovanjima teško je bilo osvajati bodove bez obzira na kvalitet ekipa. Iz Širokog se bodovi teško odnose i sigurno da nas to dodatno motiviše da pružimo i više od objektivnih mogućnosti kako bismo stigli do slavlja", zaključio je Ivanović.

Pobjeda vraća u život

Teško je i najiskusnijim ekipama da se psihički brzo vrate na pravi kolosijek nakon dva šokantna poraza kakav je imala Budućnost Voli u svega pet dana. Ivanović se, ipak, nada da to neće ostaviti traga na tim pred večerašnji okršaj.

"Prije početka sezone nismo igrali dobro, ali smo se vremenom popravili. U posljednja dva meča imamo problema sa završnicom, ne možemo da zadržimo fokus onako kako treba da bismo meč priveli kraju u našu korist. Protiv Bilbaa smo se prikazali u dobrom izdanju i šteta je što nismo slavili. Nadam se da taj neuspjeh neće psihološki ostaviti traga na ekipu, jer bi nam pobjeda mnogo, ali zaista mnogo značila nakon dva nesrećna poraza", rekao je organizator igre Podgoričana.

Danas

Široki - Budućnost Voli (19.00)

Olimpija - Solnok (18.00)

MZT Skoplje - Cedevita (20.30)

Partizan - C. zvezda (21.00)

Sinoć

Cibona - Radnički 81:85

Krka - Split 79:68

Zadar - Igokea 61:60

Bonus video: