Trener vjeruje u mene, to mi mnogo znači

"Želim da svojom igrom u odbrani, skokovima pomognem Orlandu da napravi dobar rezultat ove sezone. Ne opterećujem se igrom u napadu, tu šta uradim, biće uredu", rekao reprezentativac Crne Gore
12 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2012. 11:44h

Prošle sezone je nosio dres Filadelfije, a sada u njegovim igrama uživaju najvjerniji navijači Orlanda.

Nikola Vučević je u prva četiri meča nove sezone najjače lige na svijetu ostvario prosječan učinak od 10,5 poena uz 7,3 skoka, što je dokaz da čelnici “magičnih” nisu pogriješili kada su ga početkom avgusta angažovali.

Reprezentativac Crne Gore je, naime, u Orlando došao nakon trejda (10. avgust) u kome su još učestvovali L. A. Lejkersi i Denver.

Dvajt Hauard je postao član “jezerdžija”, Endrju Bajnum je pojačao Sikserse, Andre Igudala se preselio u Nagitse, a Vučević je postao stanovnik Floride.

Tokom predsezone je pokazao klasu, a igrama u prva četiri meča da bi mogao biti jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone.

Trener Orlanda Žak Von ima veliko povjerenje u momka koji je 24. oktobra napunio 22 godine.

"Zadovoljan sam kako igram u prvih nekoliko utakmica nove sezone, kao i u nekoliko utakmica tokom predsezone. Počinjem u petorci, trener ima povjerenje u mene i to mi puno znači. Trudim se da u svakom meču dam sve od sebe i da opravdam veliku minutažu koju imam. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i u nastavku. Čeka nas dosta utakmica, puno iskušenja, jer je liga tek počela", kaže za “Vijesti” Vučević.

Nekoliko razgovora sa trenerom su mu pomogli da sruši psihološku barijeru, kako bi pokazao nesporan kvalitet.

"Razgovarali smo nekoliko puta od mog dolaska u Orlando. Vjeruje u mene, a dokaz toga je i da sam u svakoj utakmici bio u startnoj postavi. Rekao mi je da vjeruje u mene, potencijal koji imam i da igram maksimalno opušteno kako bih to dokazao. Puno mi znači podrška trenera, kao i ostalih ljudi iz kluba".

Iako je nakon samo jedne sezone morao da mijenja klub i grad, brzo se privikao na novu sredinu, saigrače.

"Svi su me primili na pravi način i to mi je u velikoj mjeri pomoglo da period adaptacije prođe na lak i brz način. Puno je novih igrača u odnosu na prošlu sezonu. Međutim, i pored toga uspjeli smo da sklopimo kockice na pravi način i igramo dobro na startu sezone. Vjerujem da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i u nastavku".

Period proveden u redovima Siksersa, puno je značio Vučeviću.

"Nisam imao veliku minutažu, ali sam upoznao NBA ligu, način igre i privikao se na novi način treniranja. Sada znam šta me očekuje, znam koliko mogu da pružim i sigurno da mi je sada mnogo lakše nego u prvoj sezoni. Napredovao sam i vjerujem da ću to ove sezone i dokazati".

Na ličnom planu želi da pokaže da je napredovao u odnosu na prethodnu sezonu.

"Nema sumnje da će mi velika minutaža koju imam pomoći u tome. Želim da svojom igrom u odbrani, skokovima pomognem Orlandu da napravi dobar rezultat ove sezone. Ne opterećujem se igrom u napadu, tu šta uradim, biće uredu. Nemam pritisak da moram dati toliko i toliko poena. Učinak ekipe je na prvom mjestu", zaključio je Vučević.

Peković igra dobro

U noći između srijede i četvrtka po našem vremenu, Orlando je igrao duel sa Minesotom, za koju igra Nikola Peković.

Timbervulfsi su bili bolji (90:75).

"Imali smo direktan duel, Peković i njegova ekipa su bili bolji i dobili. Nakon meča bili smo se vidjeli, bili smo na ručku, razgovarali. Često se čujemo, razmjenjujemo mišljenja i sigruno da mi i razgovor sa njim puno znači. Nikola igra dobro, jedan je od najboljih igrača Minesote i nadam se da će nastaviti sa dobrim igrama u nastavku sezone. Siguran sam da može imati uspješnu sezonu", objasnio je Vučević.

Povreda tetive prošlost

Tokom ljeta Vučević je imao problema sa tetivom u stopalu.

Zbog toga nije ni igrao za selekciju Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u SLoveniji.

Na sreću, povreda je prošlost.

"Imao sa problema sa tetivom, ali sam to sada sanirao. Osjećam se dobro, nemam više nikakvih problema i mogu maksimalno da se fokusiram na igru. To je najvažnije, jer nije lako igrati kada imate strah da se povreda ne obnovi", naglasio je centar Orlanda.

Galerija

Bonus video: