CSKA dočekuje Barselonu

Blaga prednost je na strani čete Etorea Mesine, jer igraju pred svojim navijačima, ali ni španski šampion u Moskvu nije došao samo na izlet
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 14:39h

Peta runda Evrolige košarkaša donosi veliki derbi. U glavnom gradu Rusije snage će odmjeriti CSKA i Barselona, ekipe koje, uz Makabi i Žalgiris, još nemaju poraz.

Blaga prednost je na strani čete Etorea Mesine, jer igraju pred svojim navijačima, ali ni španski šampion u Moskvu nije došao samo na izlet.

Anadolu Efes ima priliku da se izjednači na čelu tabele sa litvanskim šampionom. Žalgiris igra sjajno i nema sumnje da će ekipa Oktaja Mahmutija morati da prikaže dobru igru ako želi da dođe do dva nova boda.

Partizan je, uz Cedevitu, jedini tim koji još nije osjetio slast trijumfa. Za izabranike Duška Vujoševića duel sa Brose basketsom je od izuzetnog značaja - moraju da slave ako žele da ostanu u trci za Top 16 fazu.

Unikaha gostuje Šalonu i ima priliku da trijumfom praktično osigura plasman u narednu rundu, dok će Kaha laboral gostovati u Zagrebu, gdje će tražiti iskupljenje za posljednji poraz pred svojim navijačima od Anadolu Efesa.

Makabi je apsolutni favorit u duelu s Albom, kao i Real Madrid protiv Olimpije, iako igraju na gostujućim terenima.

Zanimljivo će biti u Atini, gdje će Panatinaikos ugostiti Himki, a mnogo borbe očekuje se u duelu Emporio Armanija i Olimpijakosa.

Srijeda

Grupa A

Kantu - Fenerbahče (20.45)

Grupa B

Šalon - Unikaha (19.30)

Alba - Makabi (20.45)

Grupa C

Emporio Armani - Olimpijakos (20.45)

Grupa D

CSKA - Barselona (17)

Lijetuvos ritas - Bešiktaš (19.30)

Četvrtak

Grupa A

Panatinaikos - Himki (20)

Olimpija - Real Madrid (20.30)

Grupa B

Prokom - Montepaski (19.45)

Grupa C

Cedevita - Kaha laboral (18.30)

Anadolu Efes - Žalgiris (19.45)

Grupa D

Partizan - Brose baskets (20.45)

Bonus video: