Popović: Bilbao je favorit, ali nema predaje

"Poslije poraza i teškog meča protiv Cibone, moramo prije svega da se psihički izdignemo, jer nas čeka izuzetno težak zadatak protiv Bilbaa", objasnio Marko Popović
0 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: ABA LIGA
Aleksa Popović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 07.11.2012. 08:58h

Prtljag je bio krcat stvarima, samo u njemu nije bilo mjesta za bijelu zastavu.

Spakovali su košarkaši Budućnost Volija kofere za prvo od tri evropska gostovanja u prvoj fazi Evrokupa.

Pratili su i kupili informacije o snazi protivnika, ali kažu da u Bilbao ne nose simbol predaje.

Svjesni su da je ekipa Fotisa Kacikarisa favoriti.

Imena Nikosa Zizisa, Milovana Rakovića, Aleksa Mumbrua, Aksela Ervela, Raula Lopeza, Kostasa Vasilijadisa, Rodžera Grimaua…, mnogo znače u evropskoj košarci, ali crnogorski šampion želi što skuplje da proda kožu u srcu Baskije.

"Poslije poraza i teškog meča protiv Cibone, moramo prije svega da se psihički izdignemo, jer nas čeka izuzetno težak zadatak protiv Bilbaa, jedne od jačih ekipa u Španiji, a koja ima najjaču ligu u Evropi. Nadam se da ćemo, prije svega, dati maksimum na tom meču, a za šta će to biti dovoljno, vidjećemo", ističe Marko Popović, kapiten Budućnost Volija.

Poraz od Cibone teško je pao igračima, a oni žele da se što prije vrate na kolosijek. Ne razmišljaju više od Zagrepčanima, Bilbao je sada u fokusu.

"Jednostavno, ne smijemo da dozvolimo da subotnji poraz utiče na nas na bilo koji način. Nije lako izgubiti praktuično dobijen meč na svom terenu, gdje već imamo tri poraza ove sezone u ABA ligi. Tim prije što nas čeka psihološki težak duel sa jednim od favorita za osvajanje Evrokupa. Bilbao ima iskusan kvalitet sastav sa sjajnim pojedincima. Moramo odigrati maksimalno agresivno i koncentrisano u odbrani ako želimo da pariramo domaćinu", jasan je Marko Popović.

Reprezentativac Aleksa Popović je na startu ove sezone jedan od najboljih igrača “plavih”.

Pred gostovanje u “Bilbao areni”, svjestan je težine zadatka.

"Bilbao je jedna od najjačih ekipa u Španiji, godinama se nalaze u samom vrhu najjače lige u Evropi. Imaju iskusne, provjerene igrače koji su odigrali veliki broje evropskih utakmica. Oni su apsolutni favoriti u ovom meču, ali mi ne idemo u Bilbao da se predamo. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, da ispravimo greške iz meča sa Cibonom i da pokušamo da iskoristimo, ako nam se ukaže, svaku priliku da napravimo iznenađenje".

Ekipa iz Njegoševog parka nema šta da izgubi u Španiji. Igraće maksimalno rasterećeno, a tada je sve moguće.

"Ne smijemo da imamo oscilacije u igri kao što je bio slučaj u meču sa Cibonom, posebno u posljednjoj četvrtini. Odbrana moram biti maksimalno agresivna, ne smijemo dozvoliti igračima Bilbaa da se razigraju, jer ćemo biti kažnjeni. Igramo rastrećemo, nemamo imperativ pobjede i želimo da uz jednu dobru partiju, ako ništa drugo, bar namučimo domaćina", zaključio je Aleksa Popović.

Utakmica u “Bilbao areni” igra se od 20.15 sati, a pravdu će dijeliti Tolga Sahin (Italija), Oliver Kraus (Njemačka) i Arnis Ozols (Letonija).

Bonus video: