Radonjić: Želimo da se prikažemo u pravom svjetlu

"Očekuje nas teška utakmica, a Bilbao je u domaćem šampionatu pokazao o kakvom se timu radi", istakao Vladimir Mihailović
99 pregleda 0 komentar(a)
Mihailović i Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mihailović i Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2012. 13:37h

Poslije nesrećnog poraza od Cibone u subotu veče, košarkaši Budućnost Volija nisu imali mnogo vremena da tuguju i razmišljaju o tome kako su izgubili praktično dobijen meč.

Već od sinoć su se okrenuli startu u Evrokupu i premijernom meču protiv glavnog favorita u grupi B ekipe Bilbaa.

Baskijci su sjajno počeli sezonu, u Endesa ligi imaju skor od pet pobjeda i samo jednog poraza, što jasno pokazuje da je pred Podgoričanima (ne)moguća misija da se sa Iberijskog poluostrva vrate sa dva boda.

Ekipa Fotisa Kacikarisa poražena je na startu šampiona od Gran Kanarije, a potom je savladala Barselonu, Lagun Aro, Estudijantes, Valjadolid i Unikahu.

"Grupa nije onakva kakvu smo priželjkivali, jer smo dobili dosta teške rivale, a sigurno da je najteži ekipa Bilbaa. I ove godine su odlično startovali, napravili su dobar tima, imaju samo jedan poraz u Endesa ligi, koja je najjača u Evropi. To dovoljno pokazuje protiv kakvog tima treba da odigramo. Nadam se da biti zdravi i da ćemo pružiti zavidnu partiju i da ćemo na jednom vrućem terenu, jer je nova hala, u sjajnom ambijentu da se prikažemo u pravom svjetlu“, kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Bilbao je najbolju partiju prikazao u nedelju protiv Unikahe, koja je ispraćena sa minusom od 17 poena (82:65).

"Pokazali su protiv Unikahe, ali generalno i u mečevima prije toga kvalitet. Jedan su od favorita za osvajanje Evrokupa. Gledali smo ih u posljednjoj utakmici, ali i u ostalim utakmicama su pokazali o kakvom se rivalu radi“.

Nakon neuspjeha od Zagrepčana atmosfera unutar tima nije na zavidnom nivou. Poraz je ostavio traga.

"Evidentno je da nam nije svejedno zbog poraza. Ne spremamo se da bi gubili, ali način na koji se on desio nas dodatno opterećuje. Međutim, idemo dalje, imamo novu priliku da se dokažemo“, istakao je Radonjić.

Bek Vladimir Mihailović protiv "vukova sa Tuškanca“ nije bio na nivou prethodnih mečeva.

Ostaje nada da će protiv Bilbaa biti šuterski raspoložen kao protiv Krke, kada je dao 16 poena.

"Na startu Evropu očekuje nas ekipa koja je izuzetno kvalitetna, po svim parametrima. Očekuje nas teška utakmica, a Bilbao je u domaćem šampionatu pokazao o kakvom se timu radi. Po imenima koja imaju, jasno je da se radi o kvalitetnom timu. Mi idemo u Španiju sa željom da pružimo jednu dobru partiju, a vidjećemo šta će iz toga izaći“, zaključio je Mihailović.

Duel u "Bilbao arreni“ igra se u srijedu od 20.15 sati.

Bonus video: