Radonjić: Cibona je indivindualno jak tim

"Ekipa koja je individualno, posebno na spoljnim pozicijama, izuzetno kvalitetna zbog Amerikanaca koji igraju", istakao Nikola Ivanović
2 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2012. 14:20h

Na krilima fenomenalne igre i pobjede protiv Krke u Novom mestu, košarkaši Budućnost Volija dočekuje duel protiv Cibone pred svojim navijačima.

Najbolja hrvatska ekipa svih vremena ima polovičan učinak do sada, ali je igrački kadar daleko kvalitetniju.

O toj činjenicu svi u taboru “plavih” vode računa, pa im je jasno da će morati da ponove izdanje iz duela sa slovenačkim “farmaceutima” ako žele da upišu i četvrti trijumf u sezoni.

“Vukovi sa Tuškanca” su skenirani do tančina. U svojim redovima imaju četiri Amerikanca - Dejmonda Kartera, Dastina Vejra, Derela Strevberija I Džastina Hamiltona.

Kada se tome dodaju iskusni Andrija Žižić, Davor Kus i Marin Rozić, te Tomislav Zubčić i Ante Mašić, onda se dobija slika sastava za visoke domete.

"Još jedan interesantan meč kao i većina do sada protiv Cibone. Tim koji je napravljen pred početak sezone da ispuni visoke ambicije kluba. Individualno izuzetno kvalitetan, veoma iskusan. Zadatak za nas ozbiljan da odigramo dovoljno kvalitetno i da ih savladamo i osvojimo bodove. Svjesni smo čuinjenice da kvalitet koji imaju je visok, to su potvrdili pobjedom protiv Partizana i nanijeli im jedini do sada u ligi. Osim Amerikanaca koji nose igru tu su su i domaći igrači koji svojim kvalitetom nose određenu težinu. Na nama je da kvalitetnom, kolektivnom igrom pokušamo da zaustavimo njihov kvalitet i dođemo do pozicije da na kraju budemo zadovoljni", ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija

Osim kvalitetnog rivala, stručni štab muče I kadrovski problemi. Di Bost je preskočio meč u Novom mestu, Vladimir Mihailović se povrijedio protiv Krke, a sada je zbog temperature van stroja i centar Džerald Li.

"Kompletni smo odradili samo jedan trening. Imamo problema sa Lijem od juče, ali nadam se da će biti spreman. Nadam se da ćemo svi izaći na teren i damo svoj maksimum", jasan je Radonjić.

Talentovani Nikola Ivanović je odigrao odlična meč u dvorani “Leon Štukelj”, a pred duel sa Zagrepčanima nada se trijumfu.

"Ekipa koja je individualno, posebno na spoljnim pozicijama, izuzetno kvalitetna zbog Amerikanaca koji igraju. Očekuje nas težak posao, kvalitet su dokazali protiv sa izuzetno jakim ekipama i sve što su gubili gubili su sa malom razlikom. Oni su nam konkurenti za visok plasman. Očekuje nas težak meč u „Morači”, ali nadam se da uz podršku navijača možemo da ostvarimo dobar rezultat", zaključio je Ivanović.

Meč se igra u subotu od 21 sat, a cijena ulaznice je dva eura.

Bonus video: