Efes gost Kahe laboral, Partizan u Barseloni

Nakon prve tri runde najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, samo četiri ekipe imaju maksimalan učinak - Žalgiris, CSKA, Barselona i Makabi
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2012. 12:56h

Nakon prve tri runde najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, samo četiri ekipe imaju maksimalan učinak - Žalgiris, CSKA, Barselona i Makabi.

U ovoj rundi nema izrazitog favorita, a pažnju privlači gostovanje Anadolu Efesa u Vitoriji i Partizana u Barseloni.

Ekipa Duška Ivanovića nije dobro startovala, upisala je dva poraza, ali je u prošlom kolu slavila u Milanu i sa puno samopuzdanja dočekuje turski tim. Efes na krilima dvije ubjedljive pobjede (Olimpijakos, Cedevita) stiže u Vitoriju predvođen Džordanom Farmarom sa željom da nastavi trijumfalni niz.

Partizan još nije osjetio slast pobjede i autsajder je u duelu sa Barselonom. Međutim, izabranici Duška Vujoševića imaju kvalitet da bar namuče španskog šampiona.

Fenerbahče je u prošlom kolu poražen od Reala pred svojim navijačima, pa će u duelu sa Panatinaikosom tražiti iskupljenje.

Žalgiris igra sjajno ove sezone i teško je očekivati da ga u Kaunasu može iznenaditi Emporio Armani, bez obzira na kvalitetan igrački kadar.

Real je apsolutni favorit u duelu sa Kantuom, kao i Olimpijakos pred svojim navijačima u meču sa Cedevitom, koja ima sva tri poraza.

Montepaski je promijenio kostur tima u odnosu na prošlu sezonu, ali niko nije očekivao ovako loš start. Italijanski šampion još nema pobjedu i mora na svom terenu savladati Šalon, kako bi uhvatio posljednji voz u trci za Top 16 fazu.

Četvrtak

Grupa A

Fenerbahče – Panatinaikos (19)

Real – Kantu (20.45)

Grupa B

Makabi - Prokom (20.05)

Unikaha – Alba (20.45)

Grupa C

Žalgiris – Emporio Armani (18.45)

Kaha laboral - Anadolu Efes (20.45)

Grupa D

Barselona – Partizan (20.45)

Petak

Grupa A

Himki – Olimpija (16.30)

Grupa B

Montepaski – Šalon (20.45)

Grupa C

Olimpijakos – Cedevita (20)

Grupa D

Bešiktaš – CSKA (19)

Brose baskets - Lietuvos ritas (20.20)

D. M.

Bonus video: