Juniori počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Crna Gora će na Eurobasketu u Letoniji igrati u grupi D sa selekcijama Litvanije, Srbije i Velike Britanije.
315 pregleda 0 komentar(a)
Muška juniorska košarkaška reprezentacija 2018, Foto: KSCG
Muška juniorska košarkaška reprezentacija 2018, Foto: KSCG
Ažurirano: 14.06.2018. 09:11h

Selektor muške juniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore izvršio je danas prozivku, kojom su počele pripreme za nastup na Evropskom šampionatu za igrače do 18 godina.

Kako je saopšteno iz KSCG, Radović u ovom momentu može da računa samo na igrače rođene 2000. godine, dok će tek nakon završetka U17 Svjetskog šampionata moći da kompletira redove.

"Svi igrači koji su pozvani su se odazvali pozivu, ali imamo specifičnu situaciju, prvi put jedna naša reprezentacija igra Svjetsko prvenstvo, kadeti koji su prošle godine izborili to nastupiće u Argentini. Zbog male baze igrača ne možemo priuštiti dvije ekipe, jednu koja će igrati Svjetsko prvenstvo, drugu za Evropsko, pa ćemo čekati košarkaše koji igraju Mundobasket, oni će se priključiti desetak dana pred šampionat. Pitanje je da li će biti povrede, umora, sve su to stvari o kojima razmišljamo.", kaže selektor Radović koji uprkos svemu ostaje optimista:

"To su okolnosti koje nam ne idu na ruku, a ostalo je u redu. Najvažnije je izboriti opstanak i obezbijediti kontinuitet juniorima da se takmiče u elitnom rangu."

Crna Gora će na Eurobasketu u Letoniji igrati u grupi D sa selekcijama Litvanije, Srbije i Velike Britanije.

"Svaka grupa je teška. Mi imamo dvije ekipe Srbiju i Litvaniju koje su velesile evropske košarke, a tu je i Velika Britanija koja igra brzu košarku, atipičnu, tako da je teška grupa. Mi smo već počeli da skautiramo protnivika i ako budemo zdravi bićemo spremni za to prvenstvo.", zaključio je Radović.

Šampionat Evrope igra se od 28. jula do 5. avgusta. Naša selekcija će prvi dio priprema odraditi u Nikšiću, a od 1. jula preseliće se u Bar, gdje će u kompletnom sastavu odraditi posljednje treninge za Eurobasket.

Spisak - Igor Drobnjak (Mega), Pavle Titić (Barselona), Andrea Vulević (Sutjeska), Danilo Brnović (CBA), Nikola Žižić (Barselona), Aleksandar Kartalović (Lovćen), Vladimir Marljukić (Mornar), Luka Žugić (Junior), Balša Pavićević (Jedinstvo), Dimitrije Radusinović (Budućnost Voli), Marko Vujičić (Budućnost Voli), Novak Obradović (Dinamik), Sava Razić (Italija), Aleksa Jovanović (Džoker), Vasilije Vučinić (Jedinstvo).

Igrači koji se priključuju 15. jula: Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Stefan Vlahović (Betis), Bojan Tomašević (Crvena zvezda), Viktor Vujisić (Budućnost Voli), Đorđije Marinović (Studentski centar), Feđa Pajović (Budućnost Voli), Vasilije Vučinić (Jedinstvo), Danijel Marsenić (Herlev), Nikola Bojičić (MNE Team), Luka Živanović (Budućnost Voli), Marko Kljajević (Mega).

Bonus video: