Sigal iz Prištine igra Balkansku ligu

Vijest je potvrio Artan Rugova, direktor Sigala, koji je istakao da će prvi meč njegov klub igrati u Prištini 27. ili 28. novembra
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 19:25h

Sigal iz Prištine takmičiće se u Balkanskoj ligi, što je prvi put od proglašenja nezavisnosti da će neki klub igrati u nekom međunarodnom takmičenju.

Vijest je potvrio Artan Rugova, direktor Sigala, koji je istakao da će prvi meč njegov klub igrati u Prištini 27. ili 28. novembra.

"Nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju. Nadamo se da je u pitanju neka greška ili dezinformacija. Ako nije, Košarkaški savez Srbije će reagovati na jedini mogući način. Balkanska liga jeste dio FIBA Evrope, a podsjećam da je to tijelo u nekoliko navrata blokiralo pokušaje da se košarkaški klubovi sa Kosova uključe u zvanična takmičenja pod njenim okriljem. Ponavljam, čekamo zvaničnu informaciju i nadamo se da je greška“, rekao je za B92 Andrija Kleut, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.

Prvi čovek Balkanske lige Šej Štriks bio je nedavno u dvodnevnoj posjeti Kosovu i poslije inspekcije terena i organizacije klubova donio je odluku da jedan klub sa tog područja bude dio tog takmičenja.

Danas je potvrđeno da će to biti Sigal.

Bonus video: