Radonjić: Iskustvo je prednost domaćina

"Neizvjestan je Di Bost, koji putuje sa nama, ali je pitanje da li će moći da igra. Još nekoliko igrača nije bilo na maksimalnom nivou u trenažnom procesu protekle nedelje", istakao strateg Podgoričana
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2012. 18:33h

Košarkaši Budućnost Volija nisu bili na svom nivou u meču sa Partizanom. Ne pamti se kada su "crno-bijeli“ lakše stigli do slavlja.

Crnogorski šampion je bio u kontra ritmu, nije funkcionisao napada, ali ni odbrana, pa je poraz došao kao posljedica toga.

Proteklu nedjelju "plavi“ su iskoristili da isprave uočene greške i pokušaće sjutra veče da u Novom Mestu u duelu sa Krkom nađu lijek za lošu igru od prije sedam dana i da ostvare veoma važnu pobjedu.

Zadatak neće biti nimalo lak. Slovenački šampion u svojim redovima ima nekoliko iskusnih i izuzetno kvalitetnih igrača, a uz to ima i maksimalan učinak u dvorwani "Leon Štukelj“ u dosadašnjem dijelu sezone (Solnok, Zadar, Cibona).

"Krka je tim koji nije pravio velike promjene pred novu sezonu. To se odrazilo na kvalitetan rezultat koji imaju u ovom trenutku. Imaju maksimalan učinak na svom parketu, a u posljednjem duelu u gostima protiv Širokog su odigrali dobro. Njihove prednosti su domaći teren i veliko iskustvo koje imaju. Moraćemo da igramo jako, jako kvalitetno, ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat. Imamo određenih personalnih problema. Neizvjestan je Di Bost, koji putuje sa nama, ali je pitanje da li će moći da igra. Još nekoliko igrača nije bilo na maksimalnom nivou u trenažnom procesu protekle nedjelje, ali pokušaćemo zajedničkim snagama da prevaziđemo te probleme i odigramo dobru utakmicu“, istakao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

U odnosu na proteklu sezonu u Krki više nisu, od nosilaca igre, Zoran Dragić, Afik Nisim, Simone Petrov i Jure Balažić.

Stigle su, međutim, kvalitetne zamjene u likovima Jakova Vladovića, Jake Klobučara, Domena Lorbeka, Jurice Golemca i Erjona Kastratija.

"U principu ima malo promjena, jer je sistem igre manje, više isti. Promjene koje su pravili u rosteru su pravili prema onome što njihov trener traži. Nema neke prevelike razlike ni u sistemu ni u načinu igre“, naglasio je Radonjić.

Kapiten Marko Popović očekuje da zajedno sa saigračima pokaže da je poraz od Partizana bio posljedica samo lošeg dana.

"Teško gostovanje za nas. Krka je odličan sastav. Igraju dobro ove godine u ABA ligi, posebno kod kuće, gdje imaju sve pobjede. Mi želimo da se iskupimo za poraz od Partizana, popravimo utisak, jer smo odigrali veoma loše. Svejsni smo da moramo da popravimo sve segmente igre, posebno odbranu, kako bi došli do povoljnog rezultata u Novom Mestu“, objasnio je Popović.

Raspored

Subota

Krka - Budućnost Voli (19.00)

MZT Skoplje - C. Zvezda (17.00)

Cibona - Široki (17.00)

Solnok - Split (19.00)

Nedelja

Cedevita - Zadar (17.00)

Partizan - Radnički (19.00)

Ponedeljak

Igokea - Olimpija (20.30)

Bonus video: