Bokan: Ovo je dodatna obaveza za nas

"Moramo biti zadovoljni što niko teže nije povrijeđen, ili ne daj Bože da je neko stradao, tada nam uopšte ne bi bilo važno kolika je kazna", istakao prvi čovjek "plavih"
66 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo PRELEVIĆ
Dragan Bokan, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.10.2012. 08:28h

Josip Bilić, direktor ABA lige, kaznio je Budućnost Voli sa 6.000 eura zbog incidenta pred meč 5. kola regionalne lige protiv Partizana u “Morači”.

Podgoričani će morati da plate 1.000 eura zbog loše organizacije utakmice i 5.000 eura zbog nesportskog ponašanja gledalaca, bacanja tvrdih predmeta, kao i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Meč je zbog toga kasnio više od pola sata, a na kraju su se radovali “crno-bijeli” (81:62).

"U ime Upravnog odbora Budućnost Volija želim da još jednom izrazim žaljenje što je došlo do incidenta pred meč sa Partizanom. Moramo biti zadovoljni što niko teže nije povrijeđen, ili ne daj Bože da je neko stradao, tada nam uopšte ne bi bilo važno kolika je kazna. Svi navijači su se zdravo vratili kući, što je za nas najvažnije", rekao je za “Vijesti” prvi čovjek crnogorskog šampiona Dragan Bokan.

Dobra organizacija mečeva u prethodnom periodu je, vjeruje predsjednik Budućnost Volija, razlog zbog čega je klub samo novčano kažnjen.

"Znali smo da nas čeka kazna, jer je ABA liga međunarodno takmičenje i nju uopšte ne interesuje ko je zakazao, da li klub, policija ili agencija za obezbjeđenje. Vjerujem da su ljudi iz ABA lige i gospodin Bilić prilikom donošenja odluke vrednovali ono što je nova uprava Budućnost Volija uradila u posljednjoj godini i što se tiče organizacije mečeva i što se tiče finansiranja kluba".

U slučaju novog incidenta na narednim utakmicama, sigurno da bi “plave” očekivala drakonska kazna.

"Ovo nas dodatno obavezuje da već od naredne utakmice koju igramo pred našim navijačima protiv Cibone pokažemo da možemo da na pravi način organizujemo utakmice. Takođe, moramo da pokažemo da možemo svima onima koji žele da dođu na meč obezbijediti maksimalnu bezbjednost u “Morači”. To je obaveza kluba, kao i policije i agencije za osiguranje. Upravni odbor Budućnost Volija želi da se ogradi od onih navijača koji su ušli na teren, a vođe će morati da se potrude da se u narednom periodu ovakve stvari ne dešavaju. Imali smo sjajnu saradnju sa navijačima u proteklom periodu, nadam se da će tako biti i u nastavku sezone".

Mnogi će reći da je Budućnost Voli dobro prošla, da su čelnici regionalnog takmičenja bili blagi.

"Sigurno da nam iz ABA lige nisu progledali kroz prste, jer se incident desio prije meča, tako da nisu bila ugrožena službena lica, kao ni igrači oba tima. Kasnije je utakmica odigrana bez problema. Međutim, ovo je opomena za sve nas koji radimo u crnogorskom sportu da se ovakve stvari više ne događaju. Nadam se da se neće događati ni na ostalim sportskim događajima u Crnoj Gori", zaključio je Bokan.

Novi incident i odlazi?

Dešavanja pred meč sa Beograđanima, teško su pala Bokanu, koji je za godinu napravio respektabilan klub od Budućnost Volija.

Ukoliko se u narednom periodu desi novi incident, lako je moguće da digne ruke od sporta.

"U narednom periodu od ponašanja navijača zavisiće da li će uspješni privrednici i dalje ulagati u sport. Ne želimo da ulažemo u nešto što se svakog dana ruši. Možemo i na drugi način biti društveno odgovorni, jer onakve scene koje su bile pred meč sa Partizanom nikome nisu potrebne", objasnio je Bokan.

Bonus video: