16 osoba povrijeđeno u incidentima uoči meča Budućnost - Partizan

Svi su pušteni na kućno liječenje sa lakšim tjelesnim povredama, osim jedne djevojke koja će radi predostrožnosti biti zadržana u Kliničkom centru
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2012. 22:58h

Bilans nereda u Sportskom centru "Morača" a i van njega je 16 povrijeđenih, kojima je pomoć ukazana u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore.

Svi su pušteni na kućno liječenje sa lakšim tjelesnim povredama, osim jedne djevojke, kazao je "Vijestima" direktor Urgentnog centra dr Vladimir Dobričanin.

"Na posmatranju će ostati djevojka iz Bara, koja takođe ima lakše tjelesne povrede, ali će radi predostrožnosti biti zadržana u Kliničkom centru", rekao je Dobričanin.

Među povrijeđenim je i troje pripadnika podgoričke policije, od kojih je jedna ženska osoba.

Oko 23 časa, šest pripadnika obezbjeđenja "Gard Popović sekjuriti" potražilo je pomoć u Kliničkom centru, potvrdio je "Vijestima" vlasnik te firme Igor Popović.

Foto: Savo Prelević

"Povrede nisu teže prirode, tako da je u dogovoru odlučeno da se sačeka da se utakmica završi, nakon čega su povrijeđeni grupno otišli u Klinički centar. Mogu da kažem da je reakcija policije u ključnim trenucima bila opravdana i nešto je moralo da se uradi", kazao je Popović i dodao da su povrede zaposlenih u obezbjeđenju nastale uslijed borbe sa navijačima Budućnosti.

Foto: Savo Prelević

Iz policije su kazali da će na osnovu snimaka sa bezbjednosnih kamera utvrditi ko je još odgovoran za incidente u dvorani i van nje i da će i te osobe biti privedene.

Iz podgoričke policije "Vijestima" je rečeno da će se danas oglasiti povodom incidenata koji su se dogodili u SC "Morača".

Foto: Boris Pejović

Neredi iz dvorane preselili su kasnije i na ulice, pa je policija morala da interveniše i na više lokacija u Podgorici.

Utakmica 5. kola ABA lige između Budućnost Voli i Partizana počela je sa 30 minuta zakašnjenja zbog nereda na tribinama SC "Morača", kada su dvije grupe navijača krenule jedna ka drugoj.

Foto: Spektakl pretvorili u haos>>>

Uoči početka meča najvatreniji navijači Budućnosti, "Varvari", upali su na teren i krenuli ka dijelu tribina gdje su se u tom trenutku nalazili navijači Partizana. Dio navijača Partizana je krenuo ka navijačima Budućnosti i tom prilikom se nekolicina povrijedila.

Policija je zbog nereda prvo ispraznila tribinu gdje se nalaze navijači Partizana, a zatim intervenisala i na dijelu tribine gdje se nalaze navijači Budućnosti "Varvari" i uz upotrebu sile ih uklonila iz SC "Morača".

Nezvanično, nekoliko navijača "crno-bijelih" je povrijeđeno.

Foto: Boris Pejović

Zbog upotrene pirotehničkih sredstava 20-ak minuta bila je i velika koncentracija dima u dvorani.

Trener Partizana Duško Vujošević je zbog incidenta bio i povukao ekipu sa terena.

Foto: Boris Pejović

Pošto se situacija smirila, igrači su se vratili na teren.

Foto: Boris Pejović

Neredi su bili nastavljeni i van SC "Morača", gdje su polomljena stakla na policijskom i na još nekoliko vozila na obližnjem parkingu.

Foto: Boris Pejović

Galerija

Bonus video: