Razlaz Crvene zvezde i Almonda

Prema nezvaničnim informacijama, mjesto Almonda mogao bi da zauzme Andreja Milutinović, koga je bivši trener Milivoje Lazić otpisao neposredno pred početak sezone
1 komentar(a)
Moris Almond, Foto: Kkcrvenazvezda.rs
Moris Almond, Foto: Kkcrvenazvezda.rs
Ažurirano: 21.10.2012. 12:45h

Amerikanac Moris Almond nije više član Crvene zvezde. Stručni štab na čelu sa Vladom Vukoičićem i rukovodstvo “crveno-bijelih” nisu bilo zadovoljni njegovim igrama, pa je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

“Završetkom saradnje sa Almondom, KK Crvena zvezda u najskorijem roku pokušaće da pronađe adekvatnu zamjenu i igrača koji će u značajnoj mjeri doprinjeti poboljšanju rezultata. Ambicije KK Crvena zvezda ovoj sezoni i pored slabijeg starta ostaju iste, neće se mijenjati. Ali, ono što će stručni štab i rukovodstvo kluba zahtijevati da se promijeni je svakako odnos i pristup igri cjelukupnog igračkog kadra i mnogo veća brobenost u nastavku sezone”, stoji u saopštenju Crvene zvezde, koji je objavljen na klupskom sajtu.

Almond je doveden kao veliko pojačanje, sa oreolom najboljeg strijelca razvojne NBA lige i nekadašnjeg 25. pika na draftu, ali 27-godišnji krilni košarkaš nije opravdao očekivanja.

Na dosadašnjih pet utakmica prosječno je bilježio šest poena uz samo 38 odsto realizacije i 3,6 skokova po meču.

Prema nezvaničnim informacijama, mjesto Almonda mogao bi da zauzme Andreja Milutinović, koga je bivši trener Milivoje Lazić otpisao neposredno pred početak sezone.

Bonus video: