Vitkovac: Uz navijače možemo do slavlja

"Na domaćem terenu u svakom meču morati dati maksimum i zbog nas i zbog navijača. Biće teška i neizvjesna utakmica", ističe Strahinja Milošević
54 pregleda 11 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2012. 08:27h

Mađarski recept za “crno-bijele”! Igrači Budućnost Volija znaju kako protiv Partizana, ali to moraju da dokažu na terenu.

Žele da pred svojim navijačima ponove izdanje iz Solnoka u kome su blistali i stigli do ubjedljivog slavlja.

Možda i prvi put od osnovanja regionalne lige, klub iz Humske nije apsolutni favorit u meču sa crnogorskim šampionom.

Duško Vujošević na raspolaganju ima mladu, talentovanu ekipu, koja je potencijal pokazala u duelu sa CSKA Moskvom.

“Plavi” se, ipak, nadaju da uz pomoć sa tribina mogu da repriziraju prošlu sezonu kada su stigli do slavlja.

"Izuzetno važan meč za nas i dobra prilika da u jednoj dobroj igri savladamo kvalitetnu ekipu Partizana i da napravimo lijepu uvertiru za nastavak sezone. Međutim, Partizan je uvijek Partizan, a pokazao je to u posljednjem meču protiv CSKA Moskve, gdje su imali šut za pobjedu. Ko ih ne shvati kao najbolju ekipu na prostorima bivše Jugoslavije, taj će biti u velikim problemima. Dobro smo se pripremili, ali to moramo da pokažemo na terenu", ističe Čedomir Vitkovac, krilni centar Budućnost Volija.

Trijumf u Mađarskoj proteklog vikenda, bio je injekcija stimulansa za Podgoričane.

"Pobjeda protiv Solnoka značila nam je puno i na psihološkom, ali i na rezultatskom planu. U tom trenutku nam je bila potrebna pobjeda, a sada nam je još potrebnija. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da uz pomoć navijača možemo doći do dva izuzetno važna boda", objasnio je Vitkovac.

Strahinja Milošević je s Partizanom osvojio osam trofeja (tri titule prvaka Srbije, tri ABA lige, dva Kupa Radivoja Koraća), ali pred večerašnji meč nema emocija.

"Na domaćem terenu u svakom meču morati dati maksimum i zbog nas i zbog navijača. Biće teška i neizvjesna utakmica. Partizan su svi okaraterisali kao mladu i neiskusnu ekipu, ali su protiv CSKA Moskve pokazali kvalitet i malo je nedostajalo da trijumfuju. Radi se o mladoj, snažnoj ekipi koja izuzetno dobro trči. U meč moramo ući čvrsto i agresivno u odbrani, jer je to prvi uslov da bi mogli da odbranimo domaći teren".

Dvadesetšestogodišnji košarkaš kaže da je teško reći šta bi moglo da presudi u duelu sa najdominantijom ekipom na prostorima bivše Jugoslavije.

"Partizan je dominantan u reketu, viša su ekipa od nas, snažni su. Mi smo možda malo iskusniji, ali i to je pitanje. Oni igraju Evroligu, čime stiču posebno iskustvo, dok smo iz naše ekipe Vitkovac i ja imali priliku da igramo te mečeve. Teško je reći šta bi moglo da presudi, obje ekipe imaju svoje adute", zaključio je Milošević.

Uprava Budućnost Volija je saopštila da će “dvorana”Morača” biti otvorena dva sata prije početka meč i da će ulaz biti dozvoljen samo onima koji imaju ulaznice, uz molbu navijačima da dođu bar 30 minuta prije nego što sudije podbace loptu.

Inače, ulaznice će se prodavati i danas na šatlerima “Morače” od 10 do 19 sati.

Vujoševiću talična “Morača”

Domaći teren trebalo bi da bude prednost za Budućnost Voli.

Međutim, ako je vjerovati statistici, u ovom duelu su “crno-bijeli” izraziti favoroiti.

Sa Duškom Vujoševićem na klupi, srpski šampion ima u “Morači” skor 4-1, kada su u pitanju mečevi u ABA ligi.

Jedinu pobjedu Podgoričani su ostvarili u sezoni 2006/2007. godine (73:68).

Partizan je trijumfovao u sezoni 2004/2005 (87:76), 2007/2008 (68:64), 2008/2009 (71:64) i 2009/2010 (65:59).

Raspored

Danas

Budućnost Voli - Partizan (20.00)

Cibona - Zadar (17.00)

Široki - Krka (18.00)

Ponedeljak

Olimpija - Cedevita (20.30)

Juče

Radnički - Solnok 97:72

Split - MZT Skoplje 63:56

Petak

Crvena zvezda - Igokea 75:76

Bonus video: