Mornar gostuje u Makedoniji

"Oslonićemo se i na snage iz sopstvenog omladinskog pogona. Želimo polet i snagu nove energije, koja će brojnim igračima vjerovatno pružiti pravu afirmaciju ove sezone", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević
1 komentar(a)
Balkanska_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Balkanska_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 17.10.2012. 10:01h

Znatno podmlađena i izmijenjena ekipa Mornara u odnosu na prošlu sezonu, otputovala je za Makedoniju.

Rival Baranima u prvom kolu A grupe Balkanske košarkaške lige je ekipa Kumanovo 2009. Ambicije u ovom takmičenju su i ove sezone izuzetno visoke, ali se mora uzeti u obzir i činjenica da je nekoliko najiskusnijih igrača promjenilo sredinu. Ipak, predaje na prvom koraku nema.

Trener Mihailo Pavićević vjeruje u svoje momke.

"Napravili smo mali zaokret u filozofiji igračkog kadra. Nekoliko igrača iz prošle sezone su tu, nekoliko pojačanja u vidu Rondovića, Đurišića i Miloševića su stigli u klub, i gradimo novi imidž Mornara. Oslonićemo se i na snage iz sopstvenog omladinskog pogona. Želimo polet i snagu nove energije, koja će brojnim igračima vjerovatno pružiti pravu afirmaciju ove sezone", rekao je Pavićević.

O prvom protivniku u ovogodišnjem regionalnom takmičenju se malo zna. Ipak, želja je jasna. Premijerni trijumf puno bi značio na samopouzdanju mlade i darovite ekipe.

"Za nas nema lakih i teških protivnika. I cilj će nam uvijek biti isti. Želimo trijumf na premijeri. Vjerujem u ovu ekipu i način na koji smo je selektirali. Moramo bez velikog respekta ući u duel i pokušati da ostvarimo prvi trijumf. Vrijedno smo radili, novajlije su se dobro uklopile u tim i očekujem dobru partiju", zaključio je Pavićević.

Utakmica počinje u 19 časova.

Bonus video: