Morisonu smetao način rada i ponašanje Pešića

Njega su prilikom dolaska u Crvenu zvezdu prvo iznenadila dva naporna treninga svakoga dana. Zatim, kako navodi, umjesto avionom, kako je navikao, česta putovanja autobusom
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2012. 17:42h

Adam Morison trenutno pokušava da izbori mjesto u timu Portlanda i tako ovjeri povratak u NBA poslije dvogodišnje pauze.

Protiv nekadašnjeg kluba L. A. Lejkersa postigao je devet poena, ali se na sljedećem meču protiv Finiksa ispromašivao.

Nekadašnji student Univerziteta Gonzaga, svojevremeno treći pik sa drafta, osvajač dva šampionska prstena sa "jezerdžijama”, u inetervjuu za lokalni „Oregonlive” ističe da mu je glavni motiv da se vrati u NBA, pokušaj da iscjedi još neki cent iz košarkaške lopte, kako za koju godinu ne bi mogao da kaže da nije dao sve od sebe, prenose "Sportski žurnal” i "Telegraf”.

Međutim, mnogo je zanimljivije kako se Morison sjeća dvomjesečnog perioda provedenog u Crvenoj zvezdi, prvoj stanici evropske avanture, za koju tvrdi da je bila velika greška.

"Rekao sam agentu da poslije pauze pristajem i na angažman u Evropi. Iskreno, nadao sam se nekom klubu iz Španije, Italije ili Francuske. Ubrzo mi je javio da je jedino moguć odlazak u Srbiju”, istakao je Morison.

Njega su prilikom dolaska u Crvenu zvezdu prvo iznenadila dva naporna treninga svakoga dana.

Zatim, kako navodi, umjesto avionom, kako je navikao, česta putovanja autobusom.

Posebno mu je zasmetao način rada i ponašanje trenera Svetislava Pešića.

"Često je isključivan. Jednom je na prijateljskoj utakmici flašom sa vodom gađao sudije. Ipak, najviše mi je zaprepastio kad je na treningu oteo loptu i sa pet metara šutnuo je nogom pravo u grudi 18-godišnjem košarkašu (Aleksandar Cvetković)”, zaključio je Morison.

Bonus video: