Radonjić: Taktički dobar meč

"Značajno smo podmladili tim i smanjili budžet za prvu ekipu, ali ipak ne odustajemo od zacrtanog, a to je da u svakom meču damo sve od sebe", istakao strateg Podgoričana
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 07:28h

Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija, bio je sa razlogom zadovoljan po završetku meča u dvorani “Ticaliget Sports arena”.

“Odigrali smo zaista dobar meč posebno u fazi odbrane i to je na početku susreta opredijelilo i dalja dešavanja na terenu. Ta razlika koju smo stvorili zahvaljujući sjajnoj odbrani, omogućila nam je da do kraja iskontrolišemo meč. Naravno da se nismo mogli nadati ovako ubjedljivom trijumfu, pogotovo jer je Solnok pred svojom publikom ispustio dobijen meč protiv Širokog a u istoj ovoj dvorani pala je i Cibona. Međutim, mi smo taktički odigrali izuzetno dobro, cijeli kolektiv je uradio baš sve onako kako smo se dogovorili i zaista moram da im čestitam na pobjedi“, rekao je Radonjić.

Trijumf protiv Solnoka dobro će doći ekipi na polju samopouzdanja.

“Ova je pobjeda bila posebno važna iz razloga što je start sezone, a dosadašnji tok ABA lige pokazao je da će svaka pobjeda na gostovanjima značiti veoma mnogo. Što se tiče naših ambicija, mi smo na početku sezone rekli da smo promijenili strategiju i sa manje imperativa ušli u ovo takmičenje. Značajno smo podmladili tim i smanjili budžet za prvu ekipu, ali ipak ne odustajemo od zacrtanog, a to je da u svakom meču damo sve od sebe. Slijedi nam dalje uigravanje, jer ovo je, ipak, tek početak sezone i sada su nam sve misli usmjerene ka tome da se u narednoj sedmici što bolje pripremimo za utakmicu sa Partizanom”, zaključio je Radonjić.

Peter Por, trener Solnoka, čestitao je Podgoričanima na zasluženom trijumfu.

“Budućnost je bila izuzetno agresivna, odbranom su nam onemogućili da razvijemo našu igru. Već nakon prve četvrtine stekli su značajnu prednost, koju nismo uspjeli da stignemo. Nismo bili na istim napadačkom nivou kao što je bio slučaj protiv Cibone ili Širokog. Ne treba zaboraviti da u ABA ligi igramo meč svakih sedam dana, a svaki duel je izuzetno težak”.

Čedomir Vitkovac, krilni centar “plavih", trijumf protiv Solnoka označio je kao moguću prekretnicu sezone.

“Bilo je posebno važno da izborimo ovu pobjedu na gostovanju. Odlično smo se taktički spremili, tehnički smo odigrali veoma dobro, pogotovo u odbrani gdje mi se čini da smo bili bez greške. Međutim, ovo je tek pobjeda koja donosi dva boda i za nas bi bila jednako važna i da smo dobili sa pola koša razlike. Sezona je tek počela, tako da nema mjesta nikakvoj euforiji, pošto smo svjesni da moramo dalje da nastavimo da dobro radimo, uigravamo se i napredujemo” objasnio je Vitkovac.

Bonus video: