Budućnost Voli pregazila Solnok

"Igrali smo gotovo bez greške u dodavanju, poput fudbalera Barselone", rekao Gavrilo Pajović, sportsk direktor "plavih"
3 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2012. 17:11h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Solnok - Ovacije kojima su vatreni domaći navijači proslavili 50. poen svog tima, deset sekundi prije kraja utakmice, ponajbolje oslikavaju dešavanja u sali Solnok Olaja.

Taj gest domaćih fanova u želji da njihovi ljubimci ne ostanu u "male", govori u prilog činjenici da je nemoguće naći riječi kojima bi se opisala igra Budućnost Volija, koji su slavili sa 25 poena prednosti.

Nakon meča i sami stručni štab i rukovodstvo “plavih”, djelovali su zbunjeno i samo je sportski direktor Gavrilo Pajović pokušao da objasni igru svoje ekipe riječima:

"Igrali smo gotovo bez greške u dodavanju, poput fudbalera Barselone".

A iako su domaći poveli poenom najboljeg igrača Martona Badera sa linije slobodnih bacanja, to je bilo jedino vođstvo pošto su “plavi” krenuli u žestoku ofanzivu i već su polovinom trećeg minuta imali 14 poena prednosti.

Na kraju prvog perioda, uprkos bučnoj publici u dvorani koja se može opisati kao kutija šibica (ispunjena do posljednjeg mjesta), domaćin je uspio da postigne samo šest poena, a sve je postigao njihov odlični centar Bader.

I početkom nastavka, Budućnost je nastavila da rešeta, ali se osim Badera u 12. minutu, iz igre uspio upisati i Ištvan Nemet.

Iako je ta četvrtina završila poenom prednosti za domaćina, trener “plavih” Dejan Radonjić nije morao da strepi za konačan ishod, pošto u domaćem timu nije bilo raspoloženih igrača, pa su do kraja poluvremena uspjeli da daju samo 11 poena iz igre.

Ipak, sa nekoliko vezanih koševa sredinom treće četvrtine, publika se probudila, ali ih je Marko Popović umirio trojkom, pa je do kraja utakmice gledana igra mačke i miša.

A koliko je Solnok u košarkaškoj ekstazi, potvrđuje podatak da najvjerniji navijači nijesu napustili tribine ni nakon debakla svojih ljubimaca, već su strpljivo čekali i pozivali košarkaše Solnoka da im se pridruže, nakon čega su uslijedili novi aplauzi i gromoglasne ovacije.

Koliko Solnok živi za svoj tim koji je posljednje dvije sezone neprikosnoven u Mađarskoj, potvrđuju velika ulaganja u sve kategorije, tako da se ulazak ekipe Budućnost Volija na zagrijavanje poklopilo sa posljednjom sekundom utakmice mlađih kategorija domaćeg tima protiv Honveda, u kojoj su domaće nade slavile sa 26 poena razlike.

Sa samo poenom manje, na njihovu žalost, Budućnost je savladala njihov prvi tim.

Meču je, inače, prisustvovao i Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige, koji je nakon meča čestitao igračima i stručnom štabu Podgoričana na odličnoj igri i pobjedi.

Bonus video: