Radonjić: Solnok neopravdano potcijenjen

„Želimo da odigramo bolje nego u našem posljednjem meču na strani. Vidjećemo da li će to biti dovoljno za dobar rezultat”, rekao je Radonjić
62 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2012. 14:00h

Mađarski Solnok je neopravdano potcijenjen, a igrama na startu ABA lige pokazao je da će biti konkurentan, rekao je trener košarkaša Budućnosti Dejan Radonjić.

Mađarski i crnogorski prvak odigraće u subotu utakmicu 4. kola regionalnog takmičenja.

Obje ekipe na startu ABA lige ostvarile su po pobjedu i dva poraza.

Solnok je pred svojim navijačima pobijedio Cibonu, a izgubio od Krke i Širokog.

Budućnost je na startu poražena od Cedevite i Igokee, dok je u trećem kolu pred svojim navijačima savladala MZT Skoplje.

Radonjić je kazao da su mnogi smatrali da Solnok u ABA ligui neće imati ulogu kakvu početak pokazuje.

On je podsjetio da je Solnok prošle sezone dobro igrao Euročelendž, kao i da je se znatno pojačao za debitantski nastup u ABA ligi.

Prema njegovim riječima, centar Marton Bader dominira u prvim kolima, uz iskusnog Ištvana Nemeta.

„Uz domaće igrače na poziciji plejmejkera Balaža Simona i Akoša Horvata koji kvalitetno grade igru, strance Kelvina Votsona na poziciji beka i četvorke Brendona Geja, posljednje pojačanje Litvanca Ernesta Kalvea, uz domaći teren koji je nezgodan za svakog gosta ukazuju da nas očekuje težak meč”, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da će Budućnost morati da odigra na visokom nivou, posebno u odbrani, podsjećajući da je Solnok dobra napadačka ekipa.

„Znaju da igraju, iskusni su. Pitanje je i kako ćemo da odreagujemo na ambijent zbog našeg neiskustva. Želimo da odigramo bolje nego u našem posljednjem meču na strani. Vidjećemo da li će to biti dovoljno za dobar rezultat”, rekao je Radonjić.

On je kazao da je zdrastveni bilten bolji nego protiv makedonskog predstavnika, ali da nije idealan.

„Vladimir Mihailović još osjeća posljednice udarca i šavove na usni, dok Aleksa Popović ima posljedice virusa. Bolja je situacija nego prošle nedjelje”, rekao je Radonjić.

Krilni centar podgoričkog tima Čedomir Vitkovac smatra da Budućnost očekuje težak meč.

„Solnok je sastavljen od iskusnih igrača, dobrih domaćih i stranaca. Teren važi za jedan od najtežih, makar je tako bilo prošle godine. Prilika da pokažemo karakter, da možemo i na takvom terenu da odigramo dobar meč”, rekao je Vitkovac.

Budućnost sjutra putuje u Mađarsku, a subotnji duel u Solnoku počeće u 17 sati.

Bonus video: