Milka Bjelica suspendovana zbog dopinga

To je rezultiralo proces koji se završio 31. agusta odlukom da se košarkašica suspenduje na šest mjeseci s početkom od 29. aprila. Suspenzija ističe 28. oktobra.
73 pregleda 9 komentar(a)
Milka Bjelica, Foto: FIBAEUROPE.COM
Milka Bjelica, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 10.10.2012. 13:34h

Disciplinska komisija FIBA suspendovala je crnogorsku reprezentativku Milku Bjelicu do 28. oktobra zbog korišćenja suspstanci koje zabranjuje Svjetska antidoping agencija, piše beogradski "Telegraf".

Uzorak krvi od 22. aprila pozitivan je na supstancu “S6 metileksanimin” tokom završnog turnira poljske lige protiv Polkovica.

Rezultati prvog uzorka od 9. maja, koji je analizirala poljska ntidoping agencija, bili su pozitivni.

To je rezultiralo proces koji se završio 31. agusta odlukom da se košarkašica suspenduje na šest mjeseci s početkom od 29. aprila.

Suspenzija ističe 28. oktobra.

Bjelica je priznala da je koristila suplement pod nazivom “rocket fuel”, s tim da joj je prodavac garantovao da ne sadrži nikakve zabranjene supstance, zbog čega je i odlučila da kupi preparat.

Navedeni preparat Bjelica je koristila zbog viška kilograma, jer zbog rasporeda i putovanja nije mogla da održava dijetu.

Disciplinska komisija je zaključila da košarkašica nije imala namjeru da poboljša sportski učinak ili sakrije korišćenje suplemenata, tako da je dvogodišnja suspenzija smanjena na šest mjeseci.

Bjelica nije igrala za Crnu Goru u kvalifikacijama za Eurobasket, a da jeste bila bi suspendovana do februara.

Njen izostanak je tada opravdan povredom.

Bonus video: