Radonjić: Potrebna nam je podrška navijača

"Mene više brine što imamo problema sa virozom ne znam u kakvom ćemo sastavu nastupiti u nedelju", objasnio strateg "plavih"
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2012. 13:29h

Nakon dva starta poraza, od Cedevite u “Morači” i Igokee u Laktašima, za košarkaše Budućnost Volija, već sada, trijumf u nedeljnom meču sa MZT Skopljem je pod moranjem.

Novi neuspjeh, o kome niko i ne razmišlja, doveo bi “plave” već na početku nove ABA sezone u neugodnu sitauciju.

Na ruku Podgoričanima ne ide ni podataka da tim iz Skoplja dolazi potpuno rasterećen, jer je fenomenalno starovao (dobio Cibonu i Široki), a uz to ima i izuzetno kvalitetan sastav.

Prva zvijezda je svakako Todor Gečevski, a tu je još nekoliko makedonski reprezentativca, braća Ognjen i Damjan Stojanovski, Georgi Čekovski, Kiril Nikolovski.

Tu su još reprezentativac Crne Gore Boris Bakić, kao I Amerikanci Noa Dalman i Kad Dejvis.

“Dolazi nam u goste ekipa koja prvi put igra regionalno takmičenje. Na startu je pokazala kvalitet, možda ne onako kako se analiziralo uoči prvenstva nego drugačije pobjedama protiv Cibone u Zagrebu i Širokog u Skoplju. Jasno je stavila na znanje da se radi o kvalitetnom timu koji je izuzetno iskusan i koji će ove godine napraviti puno dobrih stvari. U oba meča pokazali su dobre partije i jasan nam je njihov kvalitet. Mene više brine što imamo problema sa virozom ne znam u kakvom ćemo sastavu nastupiti u nedelju. To nas zabrinjava, pokušaćemo da se u takvim okolnostima da se pripremama najbolje što možemo i na našem parketu osvojimo prve bodove. Svjesni smo da to neće biti lako, posebno ne u ovakvim okolnostima. Bilo bi dobro da nas naši navijači podrže u tom meču i da se na kraju zajednički radujemo”, istakao je trener Podgoričana Dejan Radonjić.

Kod “plavih” provejava optimizam da će konačno upisati trijumf, što bi itetako značilo za ekipu na polju samopouzdanja.

“Jedna pobjeda u prva dva kola za nas bi bila iznenađujuća uzimajući u vidu sve okolnosti i kvalitet rivala sa kojim smo igrali. Sa tog aspekta nemamo nikakvu vrstu opterećenja, ali smo željni i motivisani da pred našim navijačima osvojimo prve bodove. Tako se ponašamo, radimo I razmišljamo. Svjesni smo da neće biti lako jer je nezgodan tim, a istovremeno da problematika koja se pojavila, a ima naznaka da će biti još slučaja, da nas neće dovesti u poziciju da i sa tog aspekta budemo opterećeni”.

Pred duel sa MZT-om, crnogorski šampion ima kadrovskih problema. Virus su zaradili Aleksa Popović I Čedomir Vitkovac i neizvjesno je da li će biti u ekipi.

“Oni dolaze rasterećeni, igraju jako kvalitetno. Sa puno motiva, bez obzira ko bude istrčao na parket, daćemo sve od sebe da pobijedimo. Za sada su Aleksa Popović i Čedomir Vitkovac odsutni, ima naznaka da se još kod nekih igrača to može desiti u toku dana”, zaključio je Radonjić.

Duel u “Morači” igra seu nedelju od 17 sati, a ulaz je slobodan.

Ivanović: Moramo da poporavimo utisak

Talentovani plej Nikola Ivanović na startu sezone ne igra onako kako se od njega očekuje.

Očigledno da je ljeto puno obaveza uticalo na to da ga je pomalo I stigao umor. Međutim, očekuje se da uskoro bude na svom pravom nivou.

“Dolazi ekipa koja će biti puna samopouzdanja zbog pobjeda u prva dva kola. Jasno je šta treba da napravimo pred našim navijačima I da treba da popravimo utisak I poboljšamo nivo I kvalitet igre negpo što je bio slučaj u prva dva meča. Nadam se da ćemo uz pomoć publike slaviti prvu pobjedu”, objasnio je Ivanović.

Bonus video: