Radonjić: Domaćin je favorit, ali nema predaje

"Igokea je jedini tim u ABA ligi koji je od početka priprema zajedno. To se jasno vidi po mečevima koje su odigrali u pripremnom periodu", objašnjava strateg "plavih"
1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA liga
Dejan Radonjić, Foto: ABA liga
Ažurirano: 03.10.2012. 09:38h

Igrači i stručni štab Budućnost Volija nisu imali previše vremena da analiziraju poraz od Cedevite.

Okrenuli su novi list obaveza, a na njemu piše Igokea.

Vicešampion Bosne i Hercegovine napravio je najjači tim u posljednjih nekoliko godina, a potvrda toga stigla je u vidu premijerne pobjede protiv Širokog u "Peceri“, dvorani gdje su i najzvučnija imena košarke sa prostora bivše Jugoslavije položila oružje.

To je jasan pokazatelj da je pred „plavima“ izuzetno težak zadatak na putu ka prvim ovosezonskim bodovima.

Dodatni kvalitet timu iz Aleksandrovca dala su dva Amerikanca, centar Korsli Edvards, koji je u sezoni 2010/2011. godine bio jedan od najboljih igrača Cedevite, i Kliford Hamonds, prošle sezone organizator igre Banvita.

"Igokea je jedini tim u ABA ligi koji je od početka priprema zajedno. To se jasno vidi po mečevima koje su odigrali u pripremnom periodu, a i po prvom meču u Širokom, gdje su savladali domaćina uz fantastično izdanje u prvom poluvremenu. Radi se o ekipi koja je puno jača nego što je to bio slučaj prethodnih sezona. Imaju dva sjajna Amerikanca - Edvardsa i Hamondsa, koji su osim kvaliteta donijeli i mogućnost igre na više načina. Uz niz iskusnih igrača sa kvalitetom koji je jasan svima nama, čine dobar tim i sigurno po kvalitetu mogu biti jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone", ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Tokom priprema, Igokea je zabilježila sve same pobjede. Dva puta je savladala Partizan, a potom i Cedevitu.

"Pripremni period su odigrali zaista na sjajan način, dobili su renomirane protivnike, a to pokazuje da im je uigranost na visokom nivou. To koriste na pravi način, uz iskustvo koje posjeduju i zbog toga su u prednosti u odnosu na nas. Imaju nekoliko igrača preko 30 godina koji individualni kvalitet stavljaju u funkciju tima. Na taj način prave dobre stvari".

Prvom stručnjaku kluba iz Njegoševog parka je jasno da njegovi izabranici moraju da daju maksimum ako žele da meč u dvorani u Laktašima završe trijumfalno.

"Na nama je da probamo da se nametnemo, koliko je to moguće. Značajno su iskusniji od nas, to je manje-više i naš najveći problem ne samo pred meč sa Igokeom, nego je tako bilo i u duelu sa Cedevitom. To će nas pratiti, vjerovatno, tokom čitave sezone. Pokušaćemo da maksimalnom koncentracijom, odgovornošću svih 40 minuta i kvalitetom igre smanjimo na najmanju moguću mjeru potencijal koji Igokea ima. Ako u tome uspijemo, sigurno da ćemo imati šansu da ih savladamo pred njihovim navijačima. Igokea je favorit, ali se nećemo predati", zaključio je Radonjić.

Danas

Igokea - Budućnost Voli (18.00)

Partizan - Krka (18.00)

Cedevita - Radnički (18.00)

Solnok - Cibona (18.00)

MZT Skoplje - Široki (20.15)

Sinoć

Zadar - Crvena zvezda 98:81

Olimpija - Split 82:73

Bonus video: