"Plavi" uz navijače žele da sruše Cedevitu

"Teško je reći da Cedevita ima slabu stranu u igri, jer ima kvalitetne i iskusne igrače", istakao centar Duško Bunić
0 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Aleksa Popović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 29.09.2012. 10:28h

David protiv Golijata, mladost i želja za dokazivanjem protiv iskustva, najprijatnije iznenađenje protekle sezone protiv najvećeg favorita za titulu!

Tako bi u najkraćem mogla da glasi najava meča između Budućnost Volija i Cedevite.

Da su sami birali, igrači crnogorskog šampiona težeg rivala na startu sezone ne bi mogli da izaberu.

Imena Mikaela Želabala, Vlada lijevskog, Lukše Andrića, Brejsija Rajta, Predraga Šuputa, Marka Cara, Marina Baždarića... govore više od svega.

Kada se tome doda da na klupi sjedi Božidar Maljković, jedan od najcjenjenijih evropskih stručnjaka, onda je jasno da je pred „plavima“ izuzetno težak zadatak.

Mnogi bi rekli i nemoguća misija da se ostvari pobjeda...

Međutim, turnir u Ankari je pokazao da i ova nova, renovirana, podmlađena ekipa Budućnost Volija ima kvalitet.

Još ako bude imala "vjetar u leđa“ sa tribina, čemu se svi nadaju, onda ni pobjeda protiv hrvatskog vicešampiona ne bi bila nemoguća.

"Cedevita je jedna od najjačih ekipa u ligi. Fizički je dominantna, ima po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Međutim, mi igramo na našem terenu, gdje neće biti nikome lako, uzdamo se u podršku navijača. Dosta stvari što se tiče igre smo „uhvatili“ u ovom kratkom periodu koliko smo zajedno. Ulazimo u meč rasterećeno, a oni sigurno imaju dozu opterećenja, jer su favoriti. Daćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti. Nadam se pobjedi", optimista je Duško Bunić, ljetošnje pojačanje kluba iz Njegoševog parka.

Igrači i stručni štab Budućnost Volija uvjerili su se u kvalitet rivala. Spremljena je i taktika, a ostaje da se vidi da li će ona biti pobjednička.

"Teško je reći da Cedevita ima slabu stranu u igri, jer ima kvalitetne i iskusne igrače. Glavni je favorit za titulu. Bez obzira na sve to, mi nećemo odustati od našeg stila igre. Budućnost je prethodnih godina izgradila sistem koji daje rezultat. Zato nema potrebe da bilo šta mijenjamo. Moramo biti maksimalno koncentrisani i agresivni u odbrani. Vjerujem da uz pomoć navijača možemo do slavlja, što bi nam mnogo značilo", jasan je Bunić.

Aleksa Popović se priključio timu sredinom septembra, jer je sa selekcijom Crne Gore učestvovao u kvalifikacijama za EP u Sloveniji.

On izuzetno cijeni Zagrepčane, ali je optimista povodom konačnog ishoda.

"Imali smo malo vremena da se spremimo, jer smo se kompletirali prije 15-ak dana. Turnir u Turskoj je, međutim, pokazao da stvari polako dolaze na svoje mjesto. Cedevita je izuzetna ekipa, sastavljena od sjajnih pojedinaca sa velikim iskustvom. Glavni je favorit za titulu, favorit je i u ovom meču. Igramo, ipak, pred svojim navijačima, pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i da iskoristimo šansu za pobjedu ako nam se ukaže".

Godinama je igra u defanzivi adut "plavih“. Upravo u tom segmentu izabranici Dejana Radonjića tražiće put ka slavlju.

"Šansu za pobjedu vidim u agresivnoj igri u odbrani, u velikoj želji da se suprotstavimo kvalitetnoj ekipi kao što je Cedevita. I, naravno, u podršci naših navijača. Nadam se da će doći u velikom broju da nas podrže, a tada će nam biti mnogo lakše da pokušamo da iznenadimo velikog favorita", zaključio je Popović.

Ulaz za večerašnju utakmicu je slobodan

Maljković: Radonjić je izrastao u odličnog trenera

Cedevita u Podgoricu stiže sa željom da opravda ulogu favorita iostvari prvi trijumf u „Morači”. Božidar Maljković izuzetno cijeni domaćina i da je mogao da bira, izabrao bi drugog rivala za premijeru.

"To je tim koji je pretrpio male promjene, a Dejan Radonjić je izrastao u odličnog trenera. Međutim, kalendar je kakav je i na to se ne može uticati. Sigurno da bismo, da smo mogli, birali drugačije protivnike u prvim kolima", istakao je Maljković.

Centar Miro Bilan se više puta u dresu Zadra i Cedevite sreo sa crnogorskim šampionom.

"Čeka nas jedna od najzahtjevnijih utakmica uopšte ove sezone, jer je Budućnost jedna od najboljih domaćinskih ekipa. Gledajući uopšteno, imaju jedan od najboljih domaćih učinaka u ABA ligi. To je izuzetno agresivna ekipa, koja će jednostavno izgorjetti da dobije utakmicu. Ako želimo da izborimo pobjedu moramo se prilagoditi njihovoj agresivnoj igri i igrati pametnije u napadu. Ako odgovorimo na tu agresivnost, mislim da imamo šanse za pobjedu", jasan je Bilan.

Bonus video: