LEGENDA ŽELI DA UČI

Željko Obradović gost Pistonsa

Obradović će biti drugi velikan iz Srbije koji će biti gost nekog NBA tima u predsezoni, pošto je poziv od Denver Nagetsa dobio Aleksandar Đorđević
0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.09.2012. 10:01h

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović odlučio je da napravi pauzu u karijeri, ali će narednih nekoliko dana sticati NBA iskustvo.

Obradović će sa dugogodišnjim pomoćnikom iz Panatinaikosa, Dimitrisom Itudisom, provesti nekoliko dana na otvaranju trening kampa Detroit Pistonsa, prenosi grčki sajt „Eurohoops”.

Srpski stručnjak je osam puta bio šampion Evrope, a ukupno je osvojio 32 trofeja. Nije mnogo evropskih stručnjaka uspjelo u NBA ligi, kratko se zadržao i Etore Mesina, ali bi bilo interesantno vidjeti kako bi se snašao Obradović.

Međutim, teško je očekivati da se odluči na takvu promjenu, s obzirom na to da je drugačiji sistem rada u NBA ligi i Evropi, i što se tiče trenerskog posla i što se tiče same igre.

U svakom slučaju, Obradović će biti drugi velikan iz Srbije koji će biti gost nekog NBA tima u predsezoni, pošto je poziv od Denver Nagetsa dobio Aleksandar Đorđević.

Obradović je na kraju prošle sezone posle 13 godina napustio Panatinaikos, a odbio je bogate ponude nekoliko turskih klubova.

Preporučujemo za Vas