Vitkovac: Možemo i protiv najkvalitetnijih

"Cedevita je, nesumnjivo, najkvalitetnija ekipa u ligi ove sezone. Imaju 10 izuzetnih, iskusnih igrača koji iza sebe imaju veliki broj jakih mečeva", kaže Vitkovac. Ulaz za subotnji meč (20 sati) slobodan
0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2012. 07:22h

Kako se bliži početak sezone u ABA ligi, tako raste i pozitivna tenzija kod igrača Budućnost Volija.

Sa nestrpljenjem čekaju premijeru pred svojim navijačima riješeni da pokažu da nova, znatno izmijenjena ekipa ima kvalitet da se bori za sam vrh regionalnog karavana.

Otežavajuća okolnost je podatak da je ekipa kompletirana tek prije petnaestak dana, što je premalo vremena da se sve kockice slože u pobjednički mozaik.

Tri kontrolne utakmice (turnir “Tansev Mehčioglu u Ankari) u kompletnom sastavu, pokazale su da Budućnost Voli ima potencijal, a svi žele da se on pokaže što je prije moguće.

"Mislim da spremni ulazimo u sezonu, jer smo se za ovo kratko vrijeme, koliko je to bilo moguće, dobro pripremili. Za ovo vrijeme koliko radimo kompletni, dostigli smo određeni nivo igre, a koliki je to nivo, vidjećemo u subotu. Odmah na startu nas čeka težak zadatak, Cedevita je fantastična ekipa i čeka nas izuzetno težak zadatak. Međutim, ubijeđen sam da ćemo naći način da pariramo rivalu" kaže Čedomir Vitkovac, najiskusniji igrač Budućnost Volija.

Ljepšu uvertiru nove sezone, “plavi” nisu mogli da požele. Proteklog vikenda slavili su na turniru u Turskoj u konkurenciji Fenerbahčea, Pinar Karšijake i Ted Kolejlilersa, savladavši sva tri rivala.

"Prijateljske utakmice, govorim na osnovu iskustva, ne znače ništa, jer su takmičarski mečevi nešto sasvim drugo. Međutim, može da hrabri naša igra u pojedinim trenucima na turniru u Ankari. Te utakmice možda mogu da nam budu putokaz kako treba da igramo ove sezone. Sigurno da treba još vremena da dođemo do željene igre, ali mislim da smo na pravom putu. Radimo kvalitetno i vjerujem da ćemo brzo doći do onog nivoa igre koji želimo".

Sreća nije bila naklonjena igračima Budućnost Volija. Na startu nove sezone u “Morači” gostuje Cedevita, koja je tokom ljeta napravila fantastičan tim.

Prva zvijezda je svakako Francuz Mikael Želabal, a tu su još Lukša Andrić, Brejsi Rajt, Markiz Grin, Predrag Šuput, Goran Suton, Marko Car... Na klupi je iskusni Božidar Maljković.

"Cedevita je, nesumnjivo, najkvalitetnija ekipa u ligi ove sezone. Imaju 10 izuzetnih, iskusnih igrača koji iza sebe imaju veliki broj jakih mečeva. Naša politika je da se nikada ne predajemo i u svakom meču idemo na pobjedu. Tako će biti i u subotu, iako izuzetno cijenimo i respektujemo Cedevitu. Treba da odigramo svi kao jedan, da se maksimalno borimo. Nema prostora za bilo kakvo ispadanje iz sistema, moramo da igramo maksimalno angažovano i koncentrisano u odbrani. Samo na taj način možemo da se nadamo da ćemo doći u situaciju da pobijedimo", zaključio je Vitkovac.

Potrebna podrška navijača

Uprava crnogorskog šampiona je odlučila da protiv Cedevite širom otvori vrata “Morače”. Igrači se nadaju da će imati veliku podršku sa tribina, a tada će im biti lakše da se suprotstave hrvatskom vicešampionu.

"Podrška sa tribina uvijek znači mnogo, posebno kada je ova mlada ekipa u pitanju. Ima puno novih igrača i pozvao bih ovom prilikom navijače da dođu u što većem broju i da nam daju podršku, a mi ćemo sve uraditi da im se na terenu revanširamo. Igramo sa kvalitetnim timom, ali uz podršku naših navijača bilo bi nam mnogo lakše da igramo", objasnio je Vitkovac.

Bonus video: