Proslava srebra iz Barselone 1992. prošla bez slavljenika

Čast su donekle spasili Aleksandar Petrović i Mirko Novosel, koji su se jedini od učesnika iz 1992. godine pojavili, ali to nije bilo to
1 komentar(a)
Aleksandar Petrović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Aleksandar Petrović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 21.09.2012. 16:42h

Ono što je trebala biti svečana proslava najvećeg uspjeha hrvatske košarke u istoriji, pretvorilo se u proslavu bez slavljenika, prenosi portal vecernji.hr.

Na ceremoniji na kojoj se obilježavalo 20 godina od osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Barseloni, nije se pojavio nijedan član te velike generacije, uključujući i nekadašnjeg selektora Petra Skansija.

Zamjenik ministra sporta bio je na Kipru, na vijeću ministara zajedno sa Željkom Jovanovićem, dio ostalih poslao je izvinjenje sa drukčijim objašnjenjem, a dio nije čak ni to.

Stojko Vranković i Toni Kukoč su u SAD-u, Velimir Perasović u Španiji, a nisu se pojavili ni oni kojima je prebivalište Zagreb, poput Vladana Alanovića, koji je objasnio da je imao trening sa svojim kadetima Cedevite, te Franje Arapovića.

Do toga je došlo jer razdor između generacije iz 1992. godine i HKS-a, koji je sve organizovao, traje već godinama.

Ujedinjeno su 2005. javno istupili protiv predsjednika Danka Radića i njegovog rada i od tada nisu sa njim u dobrim odnosima.

Međutim, dogovorenog bojkota, nije bilo. Procijenili su da se u takvom ambijentu i društvu ne bi osjećali ugodno.

U HKS-u su se, ipak, ponadali da će ratna sjekira bar nakratko biti zakopana.

“Proslavu smo organiziovali zbog njih, a ne za sebe. Šteta", rekao je generalni sekretar HKS-a Željko Drakšić.

Čast su donekle spasili Aleksandar Petrović i Mirko Novosel, koji su se jedini od učesnika iz 1992. godine pojavili, ali to nije bilo to.

Bonus video: