Stinson potpisao za Cedevitu

Prije njega, Cedevita je angažovala Predraga Šuputa, Luku Babića, Gorana Sutona, Brejsi Rajta, Lukšu Andrića, Marka Tomasa, Markiza Grina i Mikaela Želabala
55 pregleda 0 komentar(a)
Kurtis Stinson, Foto: Kkcedevita.hr
Kurtis Stinson, Foto: Kkcedevita.hr
Ažurirano: 16.09.2012. 15:27h

Amerikanac Kurtis Stinson je posljednje pojačanje Cedevite za predstojeću sezonu.

Dvadesetdevetogodišnji košarkaš, koji igra na poziciji plejmejkera, potpisao je jednogodišnji ugovor sa hrvatskim vicešampionom.

Stinson je u sezoni 2006/2007. godine igrao za Split, a proteklu sezonu počeo je u redovima Krke.

Zbog povrede skočnog zgloba raskinuo je ugovor nakon samo četiri odigrane utakmice, a sezonu je nastavio u američkoj NBA D-Ligi u dresu Enerdžija.

"Čast mi je što sam dobio priliku da igram u Evroligi. Svakom Amerikancu koji dođe u Evropu prvi je cilj da igra na tom, najvišem nivou. Stvarno sam zahvalan što me je Cedevita odabrala i pozvala da budem u njenoj ekipi. Stvarno sam puno toga čuo o klubu, sve dobro i nadam se da ću svojim igrama pomoći da ostvarimo što više pobjeda. Nažalost, i povrede su dio profesionalnog bavljenja sportom. Imao sam lani problema sa zglobom, ali sada se osjećam sjajno i potpuno sam spreman za maksimalne napore", rekao je Stinson nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede.

Stinson, rođen 15. Februara 1983. godine, studirao je na Ajova stejt univerzitetu.

U Evropi je osim za Split i Krku igrao za grčke klubove Kolosos i Aris.

Prije njega, Cedevita je angažovala Predraga Šuputa, Luku Babića, Gorana Sutona, Brejsi Rajta, Lukšu Andrića, Marka Tomasa, Markiza Grina i Mikaela Želabala.

Premijerni meč u ABA ligi, Cedevita igra 29. septembra protiv Budućnost Volija u „Morači“.

Bonus video: