Radonjić: Nemamo dovoljno vremena

"Konačno smo se kompletirali i nadam se da ćemo uspjeti da dostignemo određeni nivo spremnosti da bismo bili konkurentni u takmičenjima koja nas očekuju", kaže Radonjić
71 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Luka Zeković
KK Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2012. 17:28h

Poslije nešto više od mjesec dana od kada su počeli pripreme za predstojeću sezonu, košarkaši Budućnost Volija su se konačno kompletirali. Ostatku ekipe priključila su se petorica igrača koja su imali reprezentativne obaveze.

Četvorica su bila u dresu Crne Gore - Marko i Aleksa Popović, Nikola Ivanović i Vladimir Mihailović, dok je Džerald Li sa dosta uspjeha igrao za Finsku. S obzirom na to da su obje selekcije izborile plasman na Evropsko prvenstvo, došli su raspoloženi na prvi trening.

"Radili smo onoliko koliko smo mogli, ne mogu da budem najzadovoljniji. Međutim, to je nešto što smo znali da će da se desi. Konačno smo se kompletirali i nadam se da ćemo uspjeti da dostignemo određeni nivo spremnosti da bismo bili konkurentni u takmičenjima koja nas očekuju. Sigurno da neće biti nimalo lako, ali vrijeme koje je pred nama pokušaćemo da iskoristimo na najbolji mogući način. Pokušaćemo da kroz treninge i mečeve koje ćemo odigrati, dostignemo nivo forme koji bi nam omogućio da na najbolji mogući način odigramo prvi dio takmičenja, koji je izuzetno težak. Raspored je zahtjevan i daćemo sve od sebe da odigramo mečeve najbolje što možemo", istakao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Do premijerne utakmice u ABA ligi protiv Cedevite (29. septembra u “Morači”) ostalo je tačno dvije nedjelje. To je isuviše malo vremena da bi stručni štab složio kockice na željeni način.

"Nemamo dovoljno vremena da sve dođe na svoje mjesto, to je sigurno. Nije dovoljno vremena iz razloga što imamo velike promjene u igračkom kadru. Za sve to je potrebno nekoliko mjeseci, a vidjećemo koliko će trebati vremena da ekipa dostigne nivo forme koji želimo. Petnaestak dana nije dovoljno da se uigramo na pravi način. To govorim iz razloga što se ekipa tek sada kompletirala, nedostajalo nam je pet igrača. Malo je vremena da se sve uklopi u sistem koji bi donio maksimalan nivo forme ovog sastava. Međutim, šta je tu je. Ostaje nam da ovo vrijeme do početka sezone odradimo na najbolji mogući način i da se ekipa bar donekle uigra", zaključio je Radonjić.

Do početka ABA lige, crnogorski šampion će odigrati još četiri meča. Prvi je u ponedjeljak u “Morači” protiv kosovskog ligaša Trepče, a 20, 21. i 22. septembra, “plavi” će učestvovati na izuzetno jakom turniru u Ankari. Rivali će biti domaći Turk telekom, Karšijaka i silno pojačani Fenerbahče.

Inače, Budućnost Voli je u četvrtak veče igrala kontrolni meč protiv Ulcinja. Ostvarena je pobjeda od 91:52 (20:10, 21:11, 28:17, 22:14) uz sjajan učinak posljednjeg pojačanja Strahinje Miloševića.

Meč je završio sa 23 poena (trojke 5-4) uz četiri skoka i tri ukradene lopte. Dobar je bio i Danilo Nikolić (16). Igrači koji su bili u reprezentaciji, meč su posmatrali sa tribina.

Odlaze Radović i Đukanović

Dres Budućnost Volija u narednoj sezoni neće nositi Nemanja Radović (20 godina) i Milutin Đukanović (21). Oni su juče obavili razgovor sa čelnicima kluba i donesena je odluka da je za njih dvojicu najbolje da potraže drugu sredinu, gdje će moći da igraju.

Radović je prošlog ljeta, zajedno sa Nikolom Ivanovićem, stigao u Budućnost Voli. Za razliku od talentovanog pleja, nije uspio da se izbori za minutažu. Đukanović je stigao ljeta 2010. godine iz Ulcinja. Dobijao je šansu u nekoliko mečeva ABA lige u sezoni 2010/2011. godine, ali nedovoljno da pokaže kvalitet i izbori se za mjesto u timu.

Bonus video: