Pavićević: Želimo maksimalan skor

"Bilo bi dobro da publika dođe u velikom broju da se oprostimo jedni od drugih na pravi način", istakao kapiten Blagota Sekulić
63 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2012. 18:26h

Na evropskoj pozornici košarkaši Crne Gore su do sada odradili perfektno svaku predstavu.

Ostao je još posljednji, deseti čin protiv nejake Slovačke.

Biće to prilika da se "crveni" u lijepoj košarkaškoj predstavi oproste od navijača koji su im tokom čitavih kvalifikacija za EP u Sloveniji dali bezrezervnu podršku.

Naša selekcija ima priliku da ostvari desetu pobjedu i sa maksimalnim učinkom, što je ravno čudu u konkurenciji Srbije i Izraela, na najljepši mogući način okonča ovo ljeto i najavi ljepše dane za crnogorsku košarku.

"Imamo obavezu da napravimo završni korak, da dođemo do pobjede i imamo priliku da se još jednom družimo sa našom publikom. Idemo na perfektan skor od deset pobjeda i želimo da priredimo košarkašku zabavu u kojoj ćemo se rastati od naše publike do narednog ljeta. Ovo je bilo izuzetno ljeto, mislim da ste svi bili svjedoci predanog rada koji nam je donio rezultat i lično osjećam žal, da ne kažem i tugu zbog rastanka grupe kakva je bila ova. Moramo što prije da zaboravimo ovu akciju i da se već tokom zime na najozbiljniji način spremamo za sljedeće ljeto. Pripreme za Evropsko prvenstvo moraju da počnu nakon što se pozdravimo poslije utakmice sa Slovačkom", istakao je Luka Pavićević, selektor Crne Gore.

Konferenciju za medije pred duel sa Slovacima Pavićević je iskoristio i da se osvrne na ono što je ekipa uradila do sada.

"Veliki je značaj igračkog kadra, jer na početku priprema nije izgledalo da posjedujemo onu dozu talenta i kreativnosti kojom bi započeli kvalfikacije sa željom da budemo prvi, drugi ili najbolji trećeplasirani tim u grupi. Imali smo znatno izmijenjen sastav, morali smo da izvršimo promjene uloga i odgovornosti, a igrači su imali pravo da napave iskorak i pokažu da posjeduju nivo koji je veći od onog na papiru. Spona organizacije, struke i naročito igračkog kvaliteta rezultirala je izvanrednim rezultatom i plasmanom na Evropsko prvenstvo. Način na koji smo se kao grupa ponašali mislim da je plijenio i mislim da smo vratili košarku na mjesto koje joj pripada u Crnoj Gori. Bez lažne skromnosti, jer volim da prihvatim kredit da sam dobar trener, vrijedan i posvećen, ali ovakva vrsta rezultata ne može se ostvariti bez organizovanog djelovanja svih djelova tima. Ovo je zajednički projekat i zajednički uspjeh svih nas".

Selektor Crne Gore ukazao je na veliki značaj koji je u ovom uspjehu imao kondicioni trener Mihajlo Švraka, koji je iznenada preminuo 28. jula.

"Švraka je kondicioni trener koji je napravio kompletan plan naše fizičke pripreme. Nije samo jedan gledalac ili stručnjak primjetio koliko smo jako i fizički spremno izgledali i kako smo u ovom teškom rasporedu zadržavali veliku snagu, čvrstinu i kapacitet koji je bio neophodan da se ova akcija završi. Ne kao najbolji treći ili visoko drugi, već ubjedljivo prvi. Za mene lično to je veliki gubitak, jer je bio moj veliki prijatelj i saradnik. Njegov značaj u ovim pripremama je zaista veliki", zaključio je Pavićević.

U prvom odmjeravanju snaga u Levicama naša selekcija je bez problema izašla na kraj sa Slovacima.

Zbog toga se očekuje još jedna dobra igra i ubjedljiva pobjeda Crne Gore.

"Imamo priliku da kvalfikacije završimo sa maksimalnim učinkom i bilo bi dobro da publika dođe u velikom broju da se oprostimo jedni od drugih na pravi način. Potrudićemo se da se požrtovanom igrom dopadnemo publici i ukoliko bude prostora atraktivnim potezima obradujemo navijače. Zahvalio bih se medijima koji su ispratili svaku našu pobjedu i uspjeh na najbolji način, navijačima koji su uvijek bili uz nas u velikom broju i davali nam energiju u najvažnijim trenucima. Želim da se zahvalim savezu koji nam je omogućio sve neophodne uslove da se dobro pripremimo i stručnom štabu koji nam je davao veliku podršku i mislim da su pomogli svakom igraču da napravi iskorak u karijeri. Mislim da svi vrijedimo više nego kada smo došli na početak priprema i da smo bolji igrači. Lično bih se zahvalio stručnom štabu što su mi ukazali čast i privilegiju da budem kapiten ovakve ekipe i ponosan sam zbog toga, a nadam se da sam taj dio posla odradio kako treba", rekao je Blagota Sekulić, kapiten Crne Gore.

Duel Crna Gora - Slovačka igra se sjutra od 20.30 sati, a ulaz je slobodan.

Ročesti: Posebno ljeto za mene

Amerikanac Tejlor Ročesti dao je nemjerljiv doprinos fenomenalnim igrama i rezultatima Crne Gore na putu ka šampionatu Starog kontinenta u Sloveniji.

"Ovo je bilo posebno ljeto za mene od početka priprema koje smo odradili na Zlatiboru. Došao sam u novu državu, bio sam dio ekipe koja se ponašala kao pravi tim i u kojoj sam se od početka osjećao kao dio tima. Imali smo mnogo uspjeha ovog ljeta jer smo igrali kao tim, jedni za druge, za državni tim i ovo je nešto posebno za mene. Hvala navijačima koji su bili sjajni i osjećao sam se ponosnim kada sam vidio koliko im znače naše pobjede i kako su zajedno sa nama proslavljali sve uspjehe. Napravio sam pravi potez kada sam odlučio da igram za Crnu Goru i hvala svima na lijepim trenucima koje sam doživio ovog ljeta", naglasio je Ročesti.

Galerija

Bonus video: