Pavićević: Moramo da budemo koncentrisani

"Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjede i tako na sjajan način krunišemo nezaboravno ljeto", kaže najmlađi član nacionalnog tima, 18-godišnji plej Nikola Ivanović
7 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: FoNet
Nikola Ivanović, Foto: FoNet
Ažurirano: 08.09.2012. 07:58h

Sa svih osam pobjeda najbolji košarkaši Crne Gore otputovali su u Rejkjavik, gdje ih danas od 17.45 sati očekuje posljednje gostovanje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

„Crveni” su apsolutni favoriti u ovom meču i trebalo bi da se desi čudo pa da se trijumfalna serija ne nastavi.

Međutim, zadatak neće biti nimalo lak. Island je u Nikšiću, i pored poraza, pokazao da zna da kazni svako opuštanje, a sigurno je da će pred svojim navijačima pokušati, ako ništa drugo, da učini teškim put do pobjede našoj selekciji.

Osim Vladimira Dragičevića, koji se već vratio u svoj klub Spartak iz Sankt Peterburga, stručni štab na ovom meču neće moći da računa ni na Milka Bjelicu, koji ima problema sa koljenom.

"Favoriti smo protiv Islanda, bez obzira na to što u timu neće biti Bjelice, koji je nekoliko posljednjih mečeva igrao pod velikim bolovima zbog problema sa koljenom. Milko sigurno neće igrati protiv Islanda, a najvjerovatnije nećemo moći da računamo na njega ni u posljednjem meču protiv Slovačke. Očekuje nas duel protiv uporne ekipe Islanda, koja želi da pruži maksimum i pokuša da dođe do pobjede na svom parketu. Moramo, kao i uvijek, da budemo dobro koncentrisani, motivisani, jer je naša želja da kvalifikacije završimo sa maksimalnim učinkom. Ukoliko ostanemo neporaženi do kraja, kvalifikacije bismo završili kao najbolja prvoplasirana selekcija u svim grupama, što bi moglo da bude značajno na žrijebu za Evropsko prvenstvo", kaže selektor Crne Gore Luka Pavićević.

S obzirom na to da je pobjeda nad Srbijom donijela i teoretski plasman na šampionat Starog kontinenta, postavlja se pitanje motivacije. Igrači, međutim, uvjeravaju da će učiniti sve što mogu da se do kraja upiše maksimalan učinak.

"Ostvarili smo sjajan učinak u dosadašnjim mečevima i postigli rezultat koji je iznad svih očekivanja. Duel na Islandu ne bi trebalo da se ni po čemu razlikuje od prethodnih osam kada je u pitanju naša igra. Igrali smo sjajno u dosadašnjim mečevima i veliki rad koji smo uložili tokom priprema je dao rezultat. U Rejkjaviku nas ne očekuje lak meč, jer smo imali dug put, a stigao nas je i umor. Ipak, pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i da diktiramo ritam utakmice od prvog minuta. Želimo da poslije sjajnih rezultata u dosadašnjem dijelu kvalifikacija odradimo na najbolji način i posljednja dva meča, u kojima smo bez sumnje favoriti. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjede i tako na sjajan način krunišemo nezaboravno ljeto", kaže najmlađi član nacionalnog tima, 18-godišnji plej Nikola Ivanović.

Bonus video: