Pavićević: Uz ovakvu publiku svaki minus se stiže

"Pobjedom nad Srbijom smo krunisali sjajan posao koji smo odradili u kvalifikacijama", istakao selektor "crvenih"
8 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2012. 22:38h

Nakon još jedne veličanstvene pobjede, ukupno sedme u kvalifikacijama, crnogorski košarkaši su valjda svima stavili do znanja da ništa nije slučajno, a selektor Luka Pavićević je na konferenciji za medije podsjetio koliko je bio težak početak sa „praktično novom ekipom”.

"Pobjedom nad Srbijom smo krunisali sjajan posao koji smo odradili u kvalifikacijama. Kada smo se okupili postojala je sumnja u ovaj tim, koji je bio potpuno nov u odnosu na onaj iz prošlog ciklusa, ali smo imali otpimizam. Krenuli smo dobro, rasli u svakoj utakmici i sada želimo da završimo grupu bez poraza", rekao je Pavićević.

Meč sa Srbijom je počeo slabo za „crvene”, koji su gubili 13 razlike. Po Pavićeviću, uz onakvu podršku navijača svaki minus je dostižan.

"Bio je ovo težak meč. Sputalo nas je to što smo odjednom postali favoriti protiv ovakve ekipe Srbije, počeli smo nespretno, bilo je mnogo grešaka... Tu je publika imala presudnu ulogu - ona je uticala da prevaziđemo loš start i hvala joj na tome. Ne tako davno, protiv Izraela, dvorana „Morača” je bila poluprazna, ali ovo večeras je bilo nešto sjajno. Dali smo pozivnicu navijačima požrtvovanjem u dosadašnjim mečevima i bila je sjajna atmosfera".

Da li ste na startu priprema očekivali plasman na Evropsko prvenstvo?

"Kada smo 25. juna počeli s pripremama bili smo optimisti, ali realno smo ciljali 2. mjesto ili čak da budemo najbolji trećeplasirani. Ovaj skor svakako nismo očekivali, ali smo dokazali da imamo kvalitet. Pobjeda u „Areni” protiv Srbije je bila posebna, ona je podigla duh ekipe i nakon te utakmice smo osjetili da možemo da pobijedimo svakog. Kada savladate takvog protivnika u njegovoj dvorani, onda znate da vrijedite".

Pavićević je potom istakao da nije mogao da poželi ljepši povratak u rodnu Podgoricu.

"Kao i ekipa, i ja sam bio željan dokazivanja i želio sam da napravim iskorak u karijeri. Zato sam i prihvatio poziv Košarkaškog saveza da budem selektor, da se vratim u moju Podgoricu i da doživim ovakve stvari. Kao igrač nisam imao prilike da igram u „Morači”, jer sam kao 17-godišnjak otišao van i sada, nakon 25 godina, imao sam privilegiju da vodim reprezentaciju u prepunoj dvorani u kojoj sam kao klinac trenirao satima dnevno", dodao je selektor Crne Gore.

Sead Šehović je bio jedan od junaka velike pobjede sa 20 poena (tri trojke).

"Ovo je velika pobjeda protiv sjajnog protivnika. Podigli smo se nakon loše prve četvrtine, mislim da smo naredne tri odigrali odlično", rekao je Šehović i podvukao da je pobijedio bolji tim.

"Kvalitet Srbije nije sporan, znali smo sve o njima, ali sada je pobijedio bolji tim", zaključio je Šehović.

Bonus video: