Krstić: Biće teško, Crna Gora je pokazala kvalitet

"Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Jači smo za kapitena Nenada Krstića, koji nam mnogo znači", istakao Milenko Tepić
16 komentar(a)
Nenad Krstić, Foto: Savo Prelević
Nenad Krstić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2012. 13:57h

Ekspedicija Srbije doputovala je u ranim jutarnjim satima u Podgoricu na megdan lideru grupe, selekciji Crne Gore.

Porazi od izabranika Luke Pavićevića u “Beogradskoj areni” i Izrael u Tel Avivu, stavili su pred igrače Srbije imperativ da se dobije duel u “Morači”.

U slučaju novog poraza, do kraja kvalifikacija vodiće tešku borbu sa Izraelcima i Estoncima za drugu poziciju.

Ubjedljiva pobjeda nad Islandom u Nišu, podigla je samopouzdanje igračima Srbije, koji su svjesni da ih protiv “crvenih” čeka izuzetno težak zadatak.

"Biće sigurno težak meč, otprilike nešto kao što je bio u Beogradu. Znamo kako se završio taj meč, odlučivala je posljednja lopta. Očekujemo da će i sutra veče biti nešto tako slično. Ekipa Crne Gore je pokazala kvalitet, pokazala je da igra timski, a to pokazuju njihovi rezultati i pobjeda u Izraelu. Ovakve mečeve obično rješava jedan lopta, skok u napadu, možda inspiracija nekog pojedinca. U suštini, biće tvrda utakmica na mali broj poena. Bar ja tako očekujem. Dosta će značiti i timska odbrana. Lako je pametovati pred utakmicu, vidjećemo šta će biti na terenu", istakao je Nenad Krstić, kapiten Srbije, koji zbog povrede nije igrao na meču u Beogradu.

Računica je jasna za selekciju Srbije. Pobjeda u “Morači” otvara vrata Evropskog prvenstva.

"Mislim da ćemo u slučaju pobjede biti u povoljnijom poziciji u odnosu na Izrael. Nas očekuje meč sa njima u Beogradu, imamo i tu utakmicu. Međutim, ne treba zanemariti ni Estoniju, tako da ima još dosta da se igra i vidjećemo šta će na kraju biti. Nadam se najboljem", jasan je Krstić.

Bek Kahasola Milenko Tepić naglašava da je Crna Gora nakon startna dva trijumfa uhvatila pravi ritam.

"Bila je teška utakmica u Beogradu. Dobro se zna kako smo izgubili, odnosno kako je Crna Gora pobijedila. Ovo je već sedmo kolo, brzo se nižu mečevi. Poslije pobjede nad Izraelom i nad nama u Beogradu, Crna Gora je pronašla svoj ritam, igra jako dobro. Sa šest pobjeda nalaze se u daleko boljoj poziciji nego mi. Ova utakmica sa rezultatske strane nama znači više, ali vjerujem da ćemo znati da se izborimo sa tim pritiskom. U sportu uvijek postoji neka doza revanšizma, što je i normalno i zato je igra i zanimljiva. Vjerujem da će utakmica biti korektna".

Dvadesetpetogodišnji košarkaš očekuje punu dvoranu, ali se nada trijumfu svoje ekipe.

"Siguran sam da će dvorana biti puna, da će biti dobra atmosfera i da će obje ekipe pružiti svoj maksimum. Nadam se da će publika uživati, a što se tiče nas, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Jači smo za kapitena Nenada Krstića, koji nam mnogo znači. Imamo svoje ambicije i želje da dobijemo meč, tako se i spremamo uz sav respekt prema Crnoj Gori, koja je do sada najbolji tim u grupi sa svih šest pobjeda", zaključio je Tepić.

Bonus video: