Milovan Drašković zvanično u Barseloni

"Prelazak u Barselonu je ostvarenje svih mojih dječačkih snova", rekao momak rođen 1995. godine
7 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2012. 19:50h

Sve dileme su otklonjene. Milovan Drašković, jedan od najvećih crnogorskih košarkaških talenata, potpisao je ugovor sa slavnom Barselonom.

Drašković, rođen 1995. godine i visok 214 centimetara, je poslije svega dva treninga iz juniorskog prekomandovan u drugi tim Barselone.

Društvo će mu praviti Marko Todorović, mladi reprezentativac Crne Gore i doskorašnji član Huventuda.

"Prelazak u Barselonu je ostvarenje svih mojih dječačkih snova. Biti ovdje je zasluga ne samo moja, nego i mnogih drugih koji su me uvijek podržavali. Zahvalio bih se prije svega mojoj familiji koja me je nesebično, prije tri godine, pustila u svijet i omogućila mi da budem u Barseloni. Takođe, zahvaljujem upravi Podgorice, koja mi ni u jednom momentu nije pravila probleme oko mojeg transfera. Zahvaljujem mojim trenerima, Migu Kovaču i Peku Mijoviću, što su vjerovali u mene, kao i Mirku Baletiću iz mog prvog kluba Bonusa. Želim da napomenem da cu se uvijek rado, ako to selektori budu zahtijevali od mene, odazivati na sve reprezentativne akcije KSCG”, rekao je Drašković, nekada pionirski i kadetski, a sada juniorski reprezentativac Crne Gore.

Prelaskom Draškovića u redove Katalonaca, bio je zadovoljan i Saša Radunović, predsjednik Podgorice.

"Želim da ispred čitavog kluba, čestitam potpis ugovora sa Barselonom, našem dosadašnjem igraču Milovanu Draškoviću. Njegov prelazak u Barselonu je rezultat njegovog teskog i mukotrpnog rada, a tako i velika zasluga naših trenera, Miga Kovača i Peka Mijovića. Milovanovim prelazkom u Barselonu, Podgorica je u potpunosti ispunila svoju misiju i dala Milovanu šansu da igra u jednom od najboljih klubova u svijetu. Milovan je nesporno jedan od najvećih talenata u Evropi i sada je samo na njemu da do kraja izbrusi svoj talenat i dalje napreduje. Želim takođe da napomenem da smatram našim najvećim uspjehom potpisivanje ugovora sa Barselona o saradnji u radu sa mlađim selekcijama. Naredne četiri godine, četvorici igrača iz Podgorica svake godine biće omogućeno višednevno treniranje u okviru programa Barselone, tako da će najbolji članovi našeg kluba svake godine prikazivati svoje majstorije u Španiji”, istakao je Radunović.

Bonus video: