Dubljević: Nadamo se pobjedi protiv Izraela

"Ukoliko nastavimo sa igrama koje smo prikazivali do sada, imamo šansu da dođemo do pobjede", objašnjava Tejlor Ročesti
13 komentar(a)
Tejlor Ročesti, Foto: Zoran Đurić
Tejlor Ročesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.08.2012. 09:25h

Sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem dijelu kvalifikacija i puni samopouzdanja, košarkaši Crne Gore dočekuju večerašnji duel sa Izraelom.

Sa pet pobjeda “crveni” su već napravili ogroman korak ka Evropskom prvenstvu u Sloveniji i potpuno rasterećni ulaze u meč sa željom da potvrde da dosadašnji rezultati nisu slučajni.

Na ruku našoj selekciji ne ide podatak da je ekipa Arika Šiveka u utorak veče lako savladala Srbiju i da pred svojim navijačima nema pravo na grešku, jer je već izgubila od Estonije.

Međutim, Crna Gora ima jasnu računicu, tri pobjede u narednih pet utakmica vode je ka drugom uzastopnom nastupu na šampionatu Starog kontinenta.

"Znamo da u Tel Avivu gostujemo na neugodnom parketu, u '”Nokija areni” koja je hram evropske i svjetske košarke. Navijači daju veliku energiju domaćinu i velika su pomoć da pobjeđuje u važnim utakmicama. U velikoj mjeri smo zadovoljni pobjedom protiv Izraela u Podgorici u meču koji je bio veoma težak. U Tel Avivu nas očekuje još teža utakmica, ali mi ćemo probati da odgovorimo velikom izazovu i da protiv jakog protivnika, na teškom gostovanju, odgovorimo na pravi način i savladamo domaćina koji mora da dođe do pobjede. U narednih deset dana očekuje nas pet utakmica i moramo da ostvarimo tri pobjede kako bismo bili sigurni da smo se plasirali na Evropsko prvenstvo", ističe Luka Pavićević, selektor Crne Gore.

Bojan Dubljević, centar Valensije, izuzetno cijeni domaću selekciju, ali se nada nastavku trijumfalne serije.

"Očekuje nas težak meč, jer gostujemo protivniku koji igra specifičnu košarku, kako u odbrani, tako i u napadu. Spremamo se za duel u ''Nokija areni'' i daćemo sve od sebe, kako bismo ispunili očekivanja. Idemo na pobjedu, daćemo maksimum i vidjećemo šta će na kraju biti. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti i nadamo se pobjedi", zaključio je Dubljević.

Ročesti: Samo o nama razmišljamo

Od pleja Tejlora Ročestija umnogome zavisi igra naše selekcije. Ako je on raspoložen za nadigravanje, onda je ostalim igračima mnogo lakše da ga prate.

Amerikanac vjeruje da ako ekipa odigra na dosadašnjem nivou, onda ni pobjeda u Tel Avivu neće biti daleko.

"Znamo da nas u Tel Avivu očekuje težak meč, kao što je bio i onaj koji smo odigrali na startu kvalifikacija u Podgorici. Izrael je veoma opasan na svom parketu, ali na nama je da se pripremimo na najbolji način i probamo da odigramo na visokom nivou. Svaki meč u gostima je težak, a poslije maksimalnog učinka u prvom dijelu kvalifikacija, naša želja je da zadržimo isti nivo igre i pružimo maksimum u Tel Avivu. Ukoliko nastavimo sa igrama koje smo prikazivali do sada, imamo šansu da dođemo do pobjede. Domaćin će pred svojim navijačima pokušati da odigra bolje nego u Podgorici, ali treba da razmišljamo samo o našoj igri i da pokušamo da odigramo što bolje", zaključio je Ročesti.

Raspored

Grupa A

Izrael - Crna Gora (20.00)

Slovačka - Estonija (18.00)

Srbija - Island (20.30)

Bonus video: