Crvena zvezda dovodi Papalukasa?

U igri za dolazak na Mali Kalemegdan bili su Milenko Tepić i Stefan Marković, ali su pregovori propali
69 pregleda 1 komentar(a)
Teodoros Papalukas, Foto: Reuters
Teodoros Papalukas, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2012. 17:42h

Nekada najbolji košarkaš Evrope Teodoros Papalukas mogao bi da posljednje godine u trofejnoj karijeri provede u ekipi Crvene zvezde, prenose "Mocart sport” i kosarka.si.

Uprava "crveno-bijelih”, naime, pokušava da već vrlo kvalitetan sastav dodatno osnaži svestranim igračem, koji može da pokrije pozicije od jedinice do trojke.

Papalukas nije bio prvi izbor stručnog štaba Crvene zvezde.

U igri je bio Milenko Tepić, ali bivši as Partizana, a sada Kahasola iz Sevilje, nije prihvatio da pređe u "crveno-bijeli” tabor.

Još ozbiljnijih kontakata bilo je Stefanom Markovićem, bekom Valensije, ali su pregovori, koji su do tada išli u dobrom smjeru, propali jer su primanja srpskog reprezentativca prevelik zalogaj za budžet Crvene zvezde.

Naravno, ni Papalukas nije jeftin igrač, ali je činjenica da je njemu već 35 godina, te da protekle sezone u Makabiju nije bio ni izbliza isti igrač koji je ne tako davno žario i palio Evropom.

Uostalom, njegova biografija dovoljno govori.

Dva puta je osvajao Evroligu, u trofejnoj riznici ima i šest titula iz ruskog prvenstva, kontinentalno zlato i svjetsko srebro sa reprezentacijom Grčke, kao i nebrojeno individualnih priznanja.

Među njima se ističe priznanje FIBA za najboljeg igrača Evrope u 2006. godini, te proglašenje za MVP-a Evrolige 2007.

Bonus video: