Pobjeda upisana, Izrael u mislima

Ovaj meč trebalo bi, zapravo, da bude samo zagrijavanje za znatno ozbiljniji test koji „crvene” čeka u četvrtak u Tel Avivu, gdje bi pobjedom završili sve formalnosti oko vize za EP
11 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Košarkaši Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.08.2012. 08:43h

Crna Gora ima četiri pobjede, Slovačka četiri poraza. Sama ta činjenica jasno govori ko je favorit u današnjem meču u Levicama - trebalo bi da se dogodi čudo da tim Luke Pavićevića ne završi prvi krug kvalifikacija sa maksimalnim učinkom i osvoji dva boda u dvorani u kojoj su trijumfovali Islanđani (81:75), Srbi (93:71) i Izraelci (82:64).

Ovaj meč trebalo bi, zapravo, da bude samo zagrijavanje za znatno ozbiljniji test koji „crvene” čeka u četvrtak u Tel Avivu, gdje bi pobjedom završili sve formalnosti oko plasmana na Evropsko prvenstvo. U tom slučaju, mogli bi potpuno rasterećeno da čekaju derbi sa Srbijom, koji je zakazan za nedjelju u „Morači”...

"Ova utakmica je veoma važna, jer nas eventualni poraz dovodi u situaciju da treba da razmišljamo šta će Slovaci da urade do kraja kvalifikacija".

"Oni bi pobjedom na Islandu izbjegli posljednje mjesto u grupi i u toj situaciji, poraz od Slovačke za nas bi mogao da bude koban. U pitanju je ekipa koja igra napadačku košarku, a ako uspijemo da joj smanjimo broj kontranapada, ofanzivnih skokova i lakih koševa, onda ne bi trebalo da imamo problema".

"Odbrana im nije jača strana i mislim da u napadu imamo kvalitet da im se suprotstavimo na pravi način. U svakom slučaju, sve zavisi od nas, samo ne smije da bude opuštanja"m rekao je prvi asistent u stručnom štabu, Stojan Ivković, za sajt KSCG.

Jedan od najiskusnijih igrača Crne Gore, Milko Bjelica, osvrnuo se na dosadašnji učinak.

"Imamo izvanredan rezultat i maksimalan učinak poslije četiri meča. Moramo da budemo veoma zadovoljni, naročito zbog činjenice da smo savladali dva tima koja su važili za favorite u našoj grupi - Srbiju i Izrael".

"Očekuje nas utakmica koja ne bi trebalo da nam predstavlja problem, jer smo kvalitetniji tim od Slovačke, ali to moramo da dokažemo i na parketu", kaže centar Kaha laborala.

Kada su prošli put bili na dva vezana gostovanja, košarkaši Crne Gore su iznenadili čitavu Evropu pobjedom nad Srbijom, a onda rutinski odradili duel sa Estonijom.

Sada bi ih zadovoljio i jedan trijumf, ali sigurno ni u Izrael ne idu da izgube.

"Biće teško, zbog napornih putovanja, ali i činjenice da igramo protiv neugodnih protivnika. Slovačka je nezgodna na svom parketu i sigurno se neće lako predati, a nakon toga putujemo u Izrael da igramo veoma jaku utakmicu protiv sjajnog protivnika, sa kojim smo imali težak meč i na našem parketu".

"Nadam se da ćemo predstojećim duelima pristupiti na najbolji način i da ćemo se kući vratiti makar sa jednom pobjedom", ističe Sead Šehović.

Večeras se igra i meč Island - Estonija (21.15), dok je derbi 5. kola Izrael - Srbija zakazan za sjutra u 19.30.

Bonus video: