Pavićević: Još smo u procesu stvaranja igre

"Ovaj rival je veoma nezgodan na svom terenu u Rejkjaviku, a ta će utakmica možda odlučivati o našem plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Pavićević...
2 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Luka Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.08.2012. 21:35h

Crna Gora je do četvrte pobjede stigla lako, što joj je bilo neophodno nakon teških gostovanja.

"Čestitam svom timu na još jednoj požrtvovanoj utakmici i dobrom rezultatu protiv niske, neugodne i atipične ekipe. Kao što smo i očekivali, utakmica je zavisila od našeg ozbiljnog pristupa, prije svega protiv niskih centara, koji trče kontre i iz daljine idu na skok.

I na njihova preuzimanja u odbrani smo organizovano reagovali. Ovaj rival je veoma nezgodan na svom terenu u Rejkjaviku, a ta će utakmica možda odlučivati o našem plasmanu na Evropsko prvenstvo. Mora da se zna da je Island bio bez najboljeg igrača, ne mogu da se sjetim njegovog imena, koji je namučio Srbiju i pomogao timu da dobije Slovačku", rekao je selektor Luka Pavićević.

Da li ste zabrinuti zbog pada u igri u finišu prvog i početkom drugog poluvremena?

"Kaznili smo njihovo preuzimanje, od kojeg su morali da odustanu, pa su prešli na zonu. Tada smo izgubili ritam napada, a već do sada smo pokazali određenu slabost kada nam ne ide u napadu.

Ne uspijevamo da prevaziđemo napadačku neproduktivnost, pa gubimo i koncentraciju u odbrani. To je vidljivo od samog starta i onih prijateljskih utakmica sa Letonijom, a to je bio slučaj i protiv Izraela, Srbije i Estonije. Još smo u procesu stvaranja igre, a moramo da se potrudimo da oscilacije budu što manje i kraće", zaključio je Pavićević.

Peter Ekvist, selektor Islanda, istakao da njegovom timu koriste ovakvi mečevi.

"Trener Pavićević je dobro pripremio utakmicu i kažnjavao našu inferiornost u reketu, a Šehović je sjajno pogađao iz daljine. U nastavku smo igrali dobro, ali razlika je bila ogromna da bismo se vratili u meč. Sve ovo je velika škola za nas, koja će nam itekako koristiti da napredujemo".

Bonus video: