Šehović: Crna Gora favorit protiv Islanda

Crna Gora i Island odigraće sjutra u Nikšiću utakmicu četvrtog kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Sloveniji.
3 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: KSCG.ME
Suad Šehović, Foto: KSCG.ME
Ažurirano: 23.08.2012. 13:39h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore favorit je protiv Islanda, ali do pobjede može doći samo maksimalnim zalaganjem i agresivnom igrom svih 40 minuta, smatra bek Suad Šehović.

Crna Gora i Island odigraće sjutra u Nikšiću utakmicu četvrtog kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Sloveniji.

Šehović je kazao da je crnogorska reprezentacija imala težak raspored na startu kvalifikacija, ali da je to pretvorila u svoju prednost i pozitivan ishod.

"Sa skorom od tri pobjede u prva tri kola počeli smo kvalifikacije. Favoriti smo i protiv Islanda, ali će to biti teška utakmica i samo maksimalnim zalaganjem možemo do pobjede. Ne bježimo od uloge favorita, a uz navijače i maksimalno zalaganje siguran sam u novu pobjedu", rekao je Šehović na konferenciji za novinare.

Plejmejker Nikola Ivanović, strijelac trojke za pobjedu protiv Srbije, kazao je da se nije očekivalo da će Crna Gora na startu imati maksimalan učinak i ostvariti tri pobjede.

"Mukotrpan rad i zalaganje vratilo se na pravi način. Dolaze nam utakmice sa ekipama protiv kojih smo favoriti. Neće biti lako, ali moramo odigrati na maksimalnom nivou. Uradićemo sve da u narednim kolima riješimo sve dileme plasmana na EP", rekao je Ivanović.

Selektor Luka Pavićević kazao je da je zadovoljan pobjedama na startu kvalifikacija, navodeći da ga raduje i način na koji njegovi izabranici igraju i predstavljaju Crnu Goru u tom takmičenju.

On je ponovio da je to samo početak kvalifikacija i da je odigrano samo tri od ukupno deset utakmica.

"Početni uspjesi i dobri rezultati ne smiju nas skrenuti sa puta i ostvarenja cilja", rekao je Pavićević.

On je istakao da crnogorska reprezentacija mora prevazići "ubitačnost putovanja" i zadržati "mentalnu svježinu", odnosno jaku motivaciju, energiju i optimizam.

"Važno je da protiv Islanda odigramo na istom nivou što se tiče pristupa, zalaganja, energije i intenziteta. Pobjedom protiv Islanda želimo da nastavimo da potvrđujemo određene kvalitete koje smo najavili u prethodnim utakmicama", rekao je Pavićević.

On je naglasio da pobjeda protiv Izraela pred svojim navijačima i Srbije i Estonije u gostima predstavljaju "određenu mjeru kvaliteta crnogorske selekcije".

"Da kažemo da smo očekivali pobjede u tim utakmicama ne možemo reći, ali u nekom planiranju forme i prolaska na EP neophodno nam je bilo da pobijedimo Izrael kući i jednu od prva dva meča u gostima. Realnije je to bilo ostvariti u Estoniji, a u Beopgradu smo bili nagrađeni za igru svih 40 minuta, neodustajanje i traženje puta za pobjedu jer je Srbija bolji protivnik od nas", rekao je Pavićević.

On je kazao da je Crna GOra uoči meča sa Estonijom zbog povrede članka ostala bez Vladimira Dragičevića.

"Neizvjesno je koliko će odsustvovati jer još nemamo rezultat magnetne rezuonance. Sve zavisi jesu li ligamenti pokidani ili istegnuti. Nadamo se da su istegnuti i u tom slučaju pauza ne bi bila veća od sedam dana. U suprotnom, izostanak bi bio veći", rekao je crnogorski selektor.

On je istakao da Crna Gora da bi ostvarila plasman na EP mora da nastavi da pobjeđuje utakmice koje su realne i pod moranjem.

"To su prije svih mečevi protiv Islanda i Estonije pred svojim navijačima. Imamo tri teške utakmice – gostovanje Izraelu, kući sa Srbijom i u Rejkjaviku sa Islandom. Trebaju nam pobjede u jednoj od te tri utakmice kao i kući sa Slovačkom i Islandom", rekao je Pavićević.

Njegov prvi pomoćnik Stojan Ivković, zahvalio se medijima i navijačima na podršci, a savezu na stvorenim uslovima za rad.

"Da ponovim poštujemo svakoga, ali se nikoga ne bojimo. Nećemo nikoga podcijeniti, znamo šta nam je cvilj. Neće biti lako, ali ga moramo ostvariti", rekao je Ivković.

Početak utakmice u Nikšiću zakazan je za 20 sati i 30 minuta, a ulaz u dvoranu je slobodan.

Bonus video: