Tanjević udario po Kanteru i NBA trenerima

"Amerika je pravo mjesto za Kantera. Mjesto gdje uopšte ne treba da koristi mozak. Prvo zbog trenera koji apsolutno ništa ne razumiju", rekao je Tanjević...
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2012. 11:38h

Kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo 2013. godine između Italije i Turske bio je povod novinarima na Apeninima da zatraže intervju od legendarnog Bogdana Tanjevića koji je "azure" 1999. vodio do titule prvaka Starog kontinenta.

Glavna tema razgovora je bio turski centar Enes Kanter koji je zbog obaveza u NBA ligi odbio da igra za reprezentaciju.

To je evidentno jako naljutilo Tanjevića.

"Što ne valja s turskom reprezentacijom? Ekipa je uglavnom ista kao i prethodnih godina, osim što su tu još i neki klinci '90. i '92. godišta. Kanter? On je veliki talenat i definitivno će nam nedostajati. Odlučio je da se ne odazove, ali iskreno mislim da mi više trebamo njemu nego on nama. Nije trenirao s reprezentacijom posljednje tri godine i smatram da to nije u redu", rekao je Tanjević za "Gazetu delo sport", a prenose hrvatski mediji.

Boša se tu nije zaustavio - imao je šta da kaže i za američke trenere.

"Amerika je pravo mjesto za Kantera. Mjesto gdje uopšte ne treba da koristi mozak. Prvo zbog trenera koji apsolutno ništa ne razumiju. U NBA ligi postoje tri do četiri trenera koji vrijede i koji se pamte. Svi ostali su glupi, uključujući Tajrona Korbina (trener Jute). Za njega ne želim ni da čujem, a kamoli da ga nazovem. Htio sam da mu pomognem, ali sada više ne želim.

Ne mogu raditi s onima koji ne razumiju ništa. Kanter je među njima. Zaboravio je da igra košarku od kada je otišao u NBA ligu. On je centar, ali je najbolji šuter turske reprezentacije. U Juti, međutim, to ne shvataju i guraju ga samo pod koš. Budale...", završio je Tanjević.

Bonus video: