Pavićević: Izvinjavam se svima zbog nepromišljenog poteza

„Napravio sam nepotreban potez i gestikulaciju rukama ka tijelu, koja je razumljivo izazvala burnu reakciju publike”, piše u reagovanju Pavićevića
153 pregleda 102 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2012. 23:58h

Nakon što je neprimjereno proslavljao pobjedu košarkaša Crne Gore nad Srbijom, javnosti se obratio Miloš Pavićević, PR Košarkaškog saveza Crne Gore.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

„Poslije nepromišljenog i nesportskog poteza koji sam napravio nakon pobjede nad Srbijom u Beogradu i brojnih tekstova i reakcija koje su se pojavile u javnosti, imam obavezu da u ovom saopštenju predočim sve što se dešavalo nakon meča i uputim izvinjenje svima koje sam uvrijedio ovim potezom”.

„Nakon pobjedničkog koša Nikole Ivanovića i velikog slavlja igrača i stručnog štaba koje je uslijedilo nakon toga, želio sam da zajedno sa njima proslavim veliku pobjedu. Pri tom nijednog trenutka nijesam imao namjeru da na bilo koji način uvrijedim protivničku ekipu, navijače ili rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije”.

„Nakon što sam ušao na parket i priključio se slavlju mog tima, napravio sam nepromišljen i nesportski potez, jer sam se nošen emocijama i velikom euforijom, umjesto da ostanem zajedno sa njima, okrenuo prema dijelu navijača sa visoko podignutim rukama zadovoljan poslije velike pobjede. U tom trenutku bio sam nošen emocijama, pri tom zaboravljajući da i u porazu i u pobjedi moram da budem dostojanstven i maksimalno korektan prema protivniku i njegovim navijačima”.

„Ne želeći da uvrijedim bilo koga od mnogobrojnih navijača koji su bili na tom dijelu tribine, napravio sam nepotreban potez i gestikulaciju rukama ka tijelu, koja je razumljivo izazvala burnu reakciju publike. Moja želja je bila da proslavim pobjedu sa svojim timom, ali sam neopravdano i bespotrebno, svoju radost usmjerio prema domaćim navijačima, a potez koji sam napravio načinio sam zaboravljajući da moram da obuzdam emocije”.

„Još jednom ponavljam da mi nijednog trenutka, nije bio cilj da na bilo koji način uvrijedim nekoga iz protivničkog tima, od navijača ili rukovodstva Košarkaškog saveza Srbije, jer prema svima navedenim imam veliko poštovanje. Potezom koji sam napravio, nanio sam prije svega veliku štetu državi, savezu, mojoj reprezentaciji, jer sam bacio sjenku na sjajno izdanje i veličanstvenu pobjedu u Beogradu, savezu i koju predstavljam i zbog toga ovim putem želim da javno uputim izvinjenje svima koji su bili uvrijeđeni mojim potezom”.

„Zahvalio bih se generalnom sekretaru Košarkaškog saveza Srbije, gospodinu Andriji Kleutu, koji mi je nakon onoga što sam napravio, pomogao da bezbjedno napustim dvoranu”.

„Prema svakom protivničkom timu imam maksimalno poštovanje, pa i prema reprezentaciji Srbije, a ovim saopštenjem želim da pokažem da u potezu koji sam napravio nije postojala namjera, već je ono što sam napravio bila posljedica nemogućnosti da kontrolišem svoje emocije i činjenice da sam platio danak mladosti i prevelikoj želji da proslavim pobjedu svog tima”.

„Uz veliko izvinjenje koje prije svega dugujem reprezentativcima Crne Gore, stručnom štabu i rukovodstvu mog saveza, još jednom bih izrazio žaljenje zbog poteza kojim sam izazvao lavinu reakcija i takođe, uputio izvinjenje svima u reprezentaciji i Košarkaškom savezu Srbije, a iznad svega navijačima koji su bili u dvorani”, piše u reagovanju.

Bonus video: