Mitrović: Mirotić je iz revolta izjavio da želi da igra za Crnu Goru

Mitrović je osjetio potrebu i da kaže da nije tačno da Mirotića niko iz KSCG nije kontaktirao prije dobijanja španskog državljanstva
201 pregleda 13 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: FIBA Europe/Ciamillo Castoria
Nikola Mirotić, Foto: FIBA Europe/Ciamillo Castoria
Ažurirano: 13.08.2012. 13:50h

Odgovarajući na pitanje novinara o izjavi “Vijestima” Podgoričanina Nikole Mirotića, španskog reprezentativca, da ne odbacuje mogućnost da u budućnosti zaigra za Crnu Goru, ali da bi mu za takvo nešto bila potrebna dozvola matičnog Košarkaškog saveza Španije, direktor muških reprezentacija Crne Gore Danilo Mitrović je prvo rekao da je “Mirotić tu želju izjavio medijima, ali ne onamo gdje treba”.

"Biću sasvim otvoren, mislim da je Nikola Mirotić malo ljut na špansku federaciju što nije otišao na Olimpijske igre. On je naturalizovani igrač i umjesto njega je pošao Ibaka. Vjerovatno je to izjavio iz nekog trenutnog revolta", rekao je Mitrović, a potom nastavio:

"Mi smo sve preduzeli da dođemo do Mirotića, koji je bio na svom i kampu Jadrana Vujačića u Čanju. Lično sam u nekoliko navrata kontaktirao Vujačića, i nijesam mogao da dobijem Nikolin broj telefona. On je izjavio da to ide teško, jer to treba da dozvoli španska federacija.

Kontaktirao sam FIBA i Zorana Radovića koji je zadužen za te poslove, koji mi je saopštio da je dovoljno da Mirotić pismeno izrazi želju da igra za Crnu Goru i da KSCG to zvanično zatraži, te da onda neće pitati špansku federaciju, pošto je svojevremeno kao dečkić otet i nepravilno registrovan. Tada je FIBA kaznila Španiju sa 220 hiljada franaka. Sve ovo što pričam vama ponovo sam prenio Vujačiću, ali od tada nemamo povratnu informaciju", rekao je Mitrović.

Mitrović je osjetio potrebu i da kaže da nije tačno da Mirotića niko iz KSCG nije kontaktirao prije dobijanja španskog državljanstva.

"Ja sam lično bio na finalnom turniru Evrolige u Atini, ne znam koje je to godine bilo, razgovarali smo i dogovorili da će da igra za Crnu Goru. Poslije toga se desilo što se desilo, dobio je špansko državljanstvo, i igra za reprezentaciju Španije, mladu", dodao je Mitrović.

Bonus video: