Vučević trejdovan u Orlando, Hauard ide u Lejkerse

Zajedno sa Vučevićem u Orlando idu još Aron Aflalo i Al Herington iz Denvera i pik sa narednog drafta.
5 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Boris Pejović
Nikola Vučević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.08.2012. 10:35h

Nakon godinu u dresu Filadelfije, Nikola Vučević mijenja klub - crnogorski centar će Pensilvaniju zamijeniti sunčanom Floridom nakon što su tri kluba (Fila, Orlando i Denver) dogovorili trejd u kojem će učestvovati osam igrača.

U "poslu ljeta" u najjačoj ligi na svijetu Vučević je završio u Orlandu u trejdu koji je „stvoren“ za Dvajta Hauarda - najdominantniji centar lige nakon osam godina napušta "magične" i ide u Los Anđeles Lejkerse, prenose američki mediji.

Cijeli posao, naime, još nije zvanično gotov, ali izvori bliski Lejkersima iz „Los Anđeles tajmsa” ističu da je sve dogovoreno.

Zajedno sa Vučevićem u Orlando idu još njegov saigrač Mo Herkls, tandem Denvera Aron Aflalo i Al Herington, kao i pik sa narednog drafta. Filu je napustila i prva zvijezda tima - Andre Igudala, koji je trenutno sa reprezentacijom SAD na Olimpijskim igrama.

S druge strane, dosadašnji Vučevićev tim je na kraju dobio jednu od najboljih "petica" lige, Endrjua Bajnama (stigao iz Lejkersa), te provjerenog šutera Džejsona Ričardsona, dosadašnjeg člana Orlanda...

Vučević je prošle godine bio 16. pik na draftu, a prije nego je obukao dres Filadelfije kratko je igrao za Budućnost.

Za vrijeme lok-auta u NBA ligi je u dresu „plavih” za kratko vrijeme dokazao da Siksersi nisu pogriješili u izboru.

Bonus video: