Cedevita dovela Marka Tomasa

On će se u ponedjeljak doći u Zagreb i od starta će biti na pripremama za novu sezonu
1 komentar(a)
Marko Tomas, Foto: FIBAEUROPE.COM
Marko Tomas, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 07.08.2012. 17:09h

Cedevita se za novu sezonu, u kojopj će prvi put igrati u Evroligi, danas značajno pojačala, jer je potpis na jednogodišnji ugovor stavio hrvatski reprezentativac Marko Tomas.

Iskusni bek iza sebe ima nastupe na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2011, Španiji 2007. i Srbiji i Crnoj Gori 2005, Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. i Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Posljednje dvije sezone igrao je u turskom Fenerbahčeu.

"Stvarno sam zadovoljan što smo finalizirali pregovore i što sam od danas član Cedevite. Iako nismo zatvorili sastav, otprilike znam kakva će biti ekipa i to me svakako, između ostalog, privuklo da se vratim u Zagreb. Ciljevi su znani, trofeji u Hrvatskoj i, nadam se, u regiji, dok je za Evroligu prerano govoriti. Znaćemo više pred početak. Božidar Maljković me i doveo u Real, vodio u sezoni 2005/06. godine, kada sam igrao možda i najbolju košarku u karijeri. Razgovarali smo dosta uoči mog dolaska u Cedevitu i sigurno je i on razlog mog dolaska u klub iz „Doma sportova”, rekao je Tomas.

On će se u ponedjeljak doći u Zagreb i od starta će biti na pripremama za novu sezonu s obzirom da je jedan od reprezentativaca koje je selektor Jasmin Repeša poštedio od nastupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Bonus video: