Ante Mašić novi član Cibone

Veljko Mršić, trener hrvatskog šampiona, još traži pojačanje na poziciji centra za kompletiranje sastava za narednu sezonu
54 pregleda 0 komentar(a)
Ante Mašić, Foto: Kk-zagreb.hr
Ante Mašić, Foto: Kk-zagreb.hr
Ažurirano: 05.08.2012. 14:01h

Iako vijest još nije zvanična, reprezentativac Bosne i Hercegovine i dosadašnji član Zagreba Ante Mašić novi je igrač Cibone, prenosi tportal.hr.

Cijeli posao je odradio košarkaški menadžer Pero Dujmović, bivši uspješni košarkaš, jedan od bliskih saradnika poznate menadžerske agencije koju vodi Lućiano Kapikjoni.

Tako je trener Cibone Veljko Mršić dobio igrača kakav mu je bio potreban, sjajan u odbrani, racionalan u napadu i vrlo preciznog šuta za tri poena.

Budući da je i kapetan Marin Rozić produžio ugovor sa “vukovima”, a isto su uradili Davor Kus i Andrija Žižić, za kompletiranje sastava, Mršiću još nedostaje centar.

Propao je posao oko dovođenja Darka Planinića, 212 centimetar visokog centra Širokog, jer šampion BiH traži veliko obeštećenje.

Zato su se u Ciboni okrenuli drugim rješenjima, a jedna od opcija je iskusni Dalibor Bagarić, koji je prošle sezone igrao za Cedevitu.

Bonus video: