Glazura forme u Poljskoj

"Veoma je važno da uočimo slabosti u igri i da nakon toga iskoristimo period do početka kvalifikacija za otklanjanje tih nedostataka i podizanje igre na veći nivo", kaže Pavićević
54 pregleda 2 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.08.2012. 09:44h

Nakon provjera na “Teramo basket kupu 2012” i nekoliko dana rada u Baru, najbolji košarkaši Crne Gore otputovali su za Poljsku, gdje će od danas do nedjelje učestvovati na turniru u konkurenciji domaćina, Italije i Letonije.

Ovo će za našu selekciju biti posljednje provjere pred strat kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji i premijernog meča protiv Izraela u “Morači”, koji je na programu 15. avgusta.

"Očekuje nas još jedan kvalitetan turnir na kojem ćemo odmjeriti snage protiv domaćina, Italije i Letonije i koji izgleda onako kako bi trebalo da izgleda naša kvalifikaciona grupa u gornjem domu, odnosno u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da je ceh kojim plaćamo odigravanje ovako kvalitetnih utakmica činjenica da imamo duga putovanja, tako da možda umorni ulazimo i izlazimo iz ovih mečeva. Međutim, poslije ovog turnira imamo čitavu sedmicu u kojoj nećemo igrati mečeve i koja će nam poslužiti za regeneraciju i treninge u pripremi za početak kvalifikacija", istakao je selektor Luka Pavićević.

Prvi stručnjak “crvenih” se nada da će u Gdanjsku njegovi izabranici pokazati napredak u igri.

"Nadam se da ćemo i na ovom turniru nastupiti kompetitivno, želja nam je da ostvarimo što više pobjeda i da na taj način održavamo tonus koji mora da bude na visokom nivou kada počnu kvalifikacije. Veoma je važno da uočimo slabosti u igri i da nakon toga iskoristimo period do početka kvalifikacija za otklanjanje tih nedostataka i podizanje igre na veći nivo".

Prvi rival našoj selekciji, večeras od 20 sati biće domaćin Poljska.

"Sigurno je da je turnir u Poljskoj mnogo važniji, jer su ovo posljednje provjere pred ono glavno što slijedi. Imaćemo prave provjere urađenog u periodu između dva turnira i očekuje nas težak posao u Poljskoj. Ne znamo mnogo o Poljskoj, Letoniju smo dva puta savladali na Zlatiboru, a od Italije smo poraženi u posljednjem meču turnira u Trentu, tako da znamo da nas očekuju prave provjere i kvalitetni protivnici. Od početka priprema podižemo nivo forme i igre, kako vrijeme odmiče djelujemo sve bolje i mislim da ćemo dostići nivo koji je potreban za ono što nas čeka u kvalifikacijama", objašnjava talentovani Nikola Ivanović.

U subotu Crna Gora će igrati protiv Italije od 17 sati, a u nedjelju u isto vrijeme na programu je duel sa Letoncima.

Bonus video: