Di Bost potpisao

Na taj način nadomješten je odlazak Andersona, a uprava crnogorskog šampiona sada se dala u potragu za igračem na poziciji centra, čime bi se kompletirala ekipa za narednu sezonu
0 komentar(a)
Di Bost, Foto: Gazellegroup.wordpress.com
Di Bost, Foto: Gazellegroup.wordpress.com
Ažurirano: 31.07.2012. 22:24h

Ono što su “Vijesti” najavile, dobilo je i zvaničnu potvrdu - dosadašnji plejmejker Univerziteta Misisipi stejt, Di Bost danas je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Budućnost Volija.

Na taj način nadomješten je odlazak Džermejna Andersona, a uprava crnogorskog šampiona sada se dala u potragu za igračem na poziciji centra, čime bi se kompletirala ekipa za narednu sezonu.

Dvadesetdvogodišnji organizator igre je četiri sezone igrao za Misisipi stejt, a u posljednjoj je ostvario učinak od 15,8 poena uz 3,3 skoka, 5,5 asistencija i dvije ukradene lopte po meču.

Ukupno je odigrao 33 utakmice u protekloj sezoni, a na 28 je dao 13 ili više poena, uz tri dabl-dabl učinka.

Protiv Misisipija je dao 15 poena uz 13 asistencija, Južnoj Karolini je ubacio 13 koševa i imao 11 uspješnih dodavanja, dok je protiv Masačusetsa uz 20 koševa upisao i 13 asistencija.

Bio je najbolji asistent Jugoistočne konferencije NCAA lige, drugi po broju ukradenih lopti, peti poenter, peti u šutu za tri poena i prvi po broju minuta provedenih na terenu.

Budućnost Voli pripreme za narednu sezonu, koja startuje 29. septembra mečom ABA lige protiv Cedevite u “Morači”, počinje u ponedeljak 6. avgusta.

Bonus video: