Pavićević zadovoljan provjerama u Italiji

"U tri meča u Italiji vidjeli su se naši kvaliteti, ali i nedostaci koje moramo da otklonimo do turnira u Poljskoj", objasnio selektor Crne Gore
1 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Vesko Belojević
Luka Pavićević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.07.2012. 14:45h

Pobjeda (Finska) i dva poraza (Italija, Bosna i Hercegovina), učinak je košarkaša Crne Gore na međunarodnom turniru “Trentino basket kup 2012”.

Bez obzira na rezulatski učinak, stručni štab je zadovoljan provjerama koje je naša selekcija imala na Apeninskom poluostrvu.

Dueli sa tri jake selekcije dale su sliku Luki Pavićeviću i saradnicima o tome na čemu još treba da se poradi do starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji naredne godine.

Sigurno da bi i rezultat bio bolji da su svi igrači bili na raspolaganju Pavićeviću. Naime, Tejlor Ročesti i Suad Šehović su imali problema sa povredama.

Amerikanac je propustio premijerni meč sa selekcijom BiH, a novi član ukrajinskog Himika susrete sa domaćinom i Finskom.

"Turnir je bio odlična provjera i pravi test mogućnosti. Imali smo problema jer nijednu utakmicu nismo odigrali u najjačem sastavu, pa je tako Ročesti propustio prvi meč, a Suad Šehović nije bio na raspolaganju u duelima protiv Finske i Italije. Bilo bi sjajno da smo mogli da odigramo kompletan turnir u najjačem sastavu, ali i pored toga, imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. U tri meča u Italiji vidjeli su se naši kvaliteti, ali i nedostaci koje moramo da otklonimo do turnira u Poljskoj. Mislim da su i rezultat i drugo mjesto koje smo osvojili realan , a mogli smo da prođemo i bolje da nismo izgubili od Bosne i Hercegovine i to u meču u kojem smo bili značajno bolji sve do samog finiša, kada nam je nedostajalo koncentracije i snage da dođemo do pobjede. Sa psihološke strane bilo bi dobro da smo ostvarili još neku pobjedu, ali u svakom slučaju zadovoljni smo provjerama koje smo imali u Italiji i bili su to pravi testovi uoči početka kvalifikacija", istakao je Pavićević.

Očekuje se da svi igrači budu fit do naredne provjere, a to je turnir u Poljskoj od 3. do 6. vagusta. Rivali će biti pored domaćin još Italija i Letonija.

"Dobra vijest je što se Ročesti vratio u drugom meču, nakon što je propustio duel protiv Bosne i Hercegovine zbog povrede. Imali smo problema i zbog povrede Suada Šehovića, ali to i nije iznenađenje s obzirom na to u kojoj fazi priprema se nalazimo. Nadam se da ćemo uskoro biti kompletni i da ćemo doći do nivoa uigranosti koji bi nam garantovao da ćemo početak kvalifikacija dočekati spremni", zaključio je Pavićević.

Bonus video: