Kirilenko u Minesoti

Iskusni 31-godišnji ruski reprezentativac je prošle sezone nosio dres moskovskog CSKA, sa kojim je osvojio titulu prvaka Rusije i stigao do finala Evrolige u kojem je poražen od Olimpijakosa.
0 komentar(a)
Kirilenko, Foto: Reuters
Kirilenko, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2012. 08:55h

Najbolji ruski košarkaš, Andrej Kirilenko, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Minesotom. Nije trebalo dugo vremena Kirilenku da pronadje novi klub, nakon što je prije svega nekoliko dana odlučio da napusti glavni grad Rusije.

Popularnom AK-47 (njegovi inicijali i broj dresa) će po ugovoru biti uplaćeno 20 miliona dolara.

Iskusni 31-godišnji ruski reprezentativac je prošle sezone nosio dres moskovskog CSKA, sa kojim je osvojio titulu prvaka Rusije i stigao do finala Evrolige u kojem je poražen od Olimpijakosa. U NBA ligi je do sada proveo deset sezona, a svih deset proveo je u Juti, koja ga je i izabrala na draftu 1999. godine.

Minesota je prije Kirilenka dovela i Alekseja Šveda, koji takođe nastupa za ruski nacionalni tim, a prošle sezone je kao i Kirilenko nosio dres šampiona Rusije. Sa novim pojačanjima će porasti i apetit Vukova, kojima će cilj za narednu sezonu biti minimum plasman u plej-of najbolje lige na svijetu.

Bonus video: